Buscador web


Paraula:


DestacatsPolítica de qualitat

Un sistema de gestió de qualitat és la forma de dirigir i controlar totes les activitats segons l’ISO 9001 que és una família de normes relacionades amb els sistemes de gestió de la qualitat, elaborades per l’Organisme Internacional d’Organització, més conegut com ISO.


Que el nostre col·legi tinga implantat un sistema de gestió de qualitat, compromet a la institució a gestionar els serveis pedagògics i pastorals d’una forma planificada, ordenada i controlada. Com a conseqüència, el servei educatiu està sotmés a un procés de millora continua i aquest sistema ens permet desenvolupar uns plans de millora augmentant la qualitat de l’oferta educativa i pastoral del nostre centre.


La política de qualitat del Reial Col·legi Escola Pia de Gandia s'ha establert com la definició de la MISSIÓ (raó de ser continuada del Centre), la VISIÓ (lloc estratègic que el Centre pretén aconseguir en el mig i llarg termini) i els VALORS (idees, principis i punts forts sobre els quals el Centre es fonamenta per a aconseguir la visió).


La definició actualitzada de la Missió, Visió i Valors es defineix com:Missió

La província d'Escola Pia Betània està formada per un conjunt d'obres educatives que porten endavant el seu ministeri d'evangelitzar educant amb creixent identitat escolàpia, qualitat educativa i pastoral, missió compartida i atenció preferencial als pobres.

Visió

L’Escola de Pia de Gandia, després de la seua recertificació del Sistema de Gestió de la Qualitat, dins del marc expressat en el Projecte Educatiu Integral de la Província de l’Escola Pia de Betània, pretén portar endavant en els pròxims quatre anys un procés d'aprofundiment en la identitat de l'Escola Calassància, per tal de cuidar i potenciar el caràcter propi que hem de realitzar els escolapis en la nostra tasca educativa per:


 1. 1. Desenvolupar la formació integral dels alumnes, garantint l'excel·lència acadèmica, avançant en innovació pedagògica, assegurant la pastoral com a eix vertebrador de l'obra educativa i fomentant la seua formació en valors i compromís amb la societat.
 2. 2. Donar resposta educativa als xiquets i joves que tenen més risc d'exclusió social o educativa, o que precisen d'atenció específica, obrint aquells itineraris que contemplen la normativa vigent, tant en l'educació formal com no formal.
 3. 3. Promoure la participació activa i la col·laboració de les famílies, atenent les seues necessitats a través d'una atenció personalitzada i propera.
 4. 4. Organitzar una proposta de formació de docents des d'una visió integral que contemple: competència professional, dimensió cristiana i identitat escolàpia.
 5. 5. Facilitar a cada obra educativa l'autonomia suficient per estructurar i desenvolupar la seua estratègia, assegurant la gestió i sostenibilitat dels centres i dotant dels recursos necessaris per dur a terme la seua tasca.
 6. 6. Revisar la implantació dels Plans de Gestió de Qualitat, en cada obra i en el conjunt de la Província.

 7. Valors

  1. 1. Xiquets i joves, centre de l'escola.
  2. 2. Oberts als més fràgils.
  3. 3. Preparem per a la vida.
  4. 4. Formem part de l'Església i vivim l'Evangeli de Jesús.
  5. 5. Compromesos amb un món just i fratern.
  6. 6. Educadors coresponsables.
  7. 7. Implicació de les famílies.
  8. 8. Atenció a la persona.
  9. 9. Formats i innovadors.
  10. 10. Som Església.
  11. 11. Amb un estil propi basat en la:
   1. I. Proximitat, acceptació i respecte cap a les persones.
   2. II. Disponibilitat per acompanyar els alumnes.
   3. III. Cordialitat, confiança i senzillesa en el tracte quotidià.
   4. IV. Educació preventiva.
   5. V. Educar en igualtat des de la diferència i la complementarietat.
   6. VI. Favorables a la participació d'alumnes i famílies.

Calendari del Mes


Gener 2020

LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

El temps a Gandia

Nº Visites: 5589175

L'Any amb Calassanç

"1. De lo que dice de las camisas y pantalones, procure que para cuando vaya yo, haya las necesarias, que no está bien que nuestros hermanos vayan sucios porque todo se gasta en la construcción, ya que si ahora no se puede finalizar completamente la obra, se hará después (Al P. Giacomelli, Moricone, 1053-1629). 2. Si nosotros no tenemos aquí tela para vestir a los nuestros que van por Roma con bastante indecencia, ¿cómo vamos a tener para vestir a los de Frascati? (Al P. Castilla, Frascati, 1308-1630). 3. Debemos pedir al Señor que en todo y por todo se cumpla su santísima voluntad (Al P. Alacchi, Venecia, Moncallero 4-1631). 4. La pasión vehemente ciega a los hombres (Al P. Raimondi, Narni, 2183-1634). 5. A su petición, fundada en el sentido contrario al espíritu, le respondo como respondería un padre a un hijo de pocos años que pide la espada, el puñal, o el arcabuz: no es a propósito la petición, y así por el bien del hijo no lo complace... Ruegue al Señor, y yo también lo haré, para que le dé luz para huir del mal y abrazar el bien, que es cuanto le recomiendo de veras por ahora como padre espiritual (Al H. Narisi, Poli. 2498-1636). 6. Alabo profundamente su buen deseo de fatigarse de todo corazón en servicio de la Religión, y sepa que siendo su fatiga por amor de Dios, superará todas las oposiciones, pues la verdadera virtud sale siempre a flote sobre los apasionados, como el aceite sobre el agua, y teniendo V.R. a Dios de su parte, no debe temer a los adversarios, a los que dentro de poco procuraremos darles remedio. Procuraré no sólo no mandar por ahí a gente inútil, sino también apartar a alguno de los inquietos. Mientras tanto, ruego al Señor que dé a V.R. y a los que sienten verdadero celo por la Religión un aumento continuo de espíritu y fervor para mayor gloria de S.D.M. (Al P. Ministro. Génova, 3891-1642). 7. Así como Cristo bendito se hizo maestro de la santa humildad, queriendo que aprendiésemos de él, así V.R. ha de procurar que estos jóvenes aprendan esta virtud, teniendo a Cristo bendito por maestro, y a V.R. por su repetidor (Al P. Manzella, Nápoles, 3883-1642). 8. Aunque alguien le escribiera que nuestra obra no tiene remedio, espero con todo que el Señor nos ayudará antes de lo que algunos creen. V.R. exhorte a todos a la santa observancia y perseveren en dar las clases con diligencia, y esté seguro que donde faltan los medios humanos, llegan los divinos. Hagan oración y persistan en el trabajo (Al P. Cavallari, Palermo, Moncallero 88-1647)."

Destacats