Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

INTERCANVI ESCOLAR LAVAL 2013

11 de Desembre de 2013

Divendres

El  4 de desembre, començà un nou intercanvi escolar amb la ciutat agermanada de Laval (França). Trenta-nou alumnes de francés dels cursos 3r, 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de l’IES Maria Enríquez, Escola Pia i Carmelites de Gandia realitzen aquest intercanvi amb l'institut francés d’Avesniéres (Laval). Després de 21 hores de viatge en autobús, arribàrem a Laval.

 

El viatge ha transcorregut sense problemes, amb una temperatura "fresqueta" entre 3 i -2 graus, però amb solet.

 

El pas per Burdeus va ser més llarg de l'esperat donat que va haver un accident de dos camions i un cotxe en el carril contrari al nostre. Hi hagué una pèrdua de més de 45 minuts per culpa dels conductors que s'aturaven, en el nostre carril, a veure l'accident…Vàrem arribar a Laval a les 17.15h de dijous i allí ens esperaven els professors del liceu: Carmen Labourdette, Guillaume Chaudet i Mª Hèléne Chevallier, i el Director del Centre  M.Galloux.

 

 Les famílies lavalois (algunes estaven ja mig congelades) van acollir als estudiants gandians amb alegria i bon ambient. Cadascú va marxar amb les famílies respectives.

 

Divendres de matí el director del liceu, M. Galloux, va fer la benvinguda als estudiants gandians, animant-los a gaudir dels dies d'estança a Laval i desitjant que el programa d'activitats preparat  per a ells siga del seu grat.

 

A continuació hem visitat el Vieux Château de Laval. Molt prompte farà 1000 anys, la primera pedra va ser fundada per Guy I de Deneré a l'actual plaça de la Trémoille. A continuació, visitaren un castell que va ser construït al segle XII a la vora del promontori rocós que domina el riu Mayenne. La pujada és quasi una gesta (a alguns els va costar un poc pujar per l'escala de graons xicotets i empinats) però la recompensa va ser gran: una visió de l'estructura de la torre del castell anomenada Donjon i de la ciutat.

 

Després de gaudir amb  les meravelloses vistes de la ciutat, van visitar el Museu d'Art Naïf de Laval que recull nombrosos llenços de pintors croats, alemanys, brasilers i francesos, inclosos dos fills de Laval, Jules Lefranc i Henri Trouillard. Conté una reproducció del taller del duaner Rousseau.

 

Per la vesprada ens desplaçàrem al Club de Pàdel, on realitzàrem diverses activitats esportives entre els alumnes de Laval i Gandia. Dirigides pel professor d'Educació Física d'Avesnières, Guillaume Chaudet, gran animador i entusiasta de l'esport, practicaren futbol, bàdminton i pàdel.

 

Per acabar el dia, a les 19 hores de la vesprada, celebràrem al Liceu la festa de benvinguda. Només portem dia i mig però els alumnes gandians han connectat molt bé amb els lavalois. Bon senyal!

 

Les famílies de Laval han preparat diversos plats típics, salats i dolços, de la zona per a la degustació de tots. 

 

En acabar el sopar posaren en marxa la discomòbil, on només alguns donaren unes poques dansades, altres preferiren el futbolí i d'altres la tertúlia amb companys i famílies.  A les 23.00h, massa  tard per als lavalois ... es van anar a dormir.

 

Durant el cap de setmana, cadascú ha estat amb les seues famílies. Alguns han gaudit de visites a llocs d’interés pels voltants, altres de les activitats que ofereix Laval.

 

Dilluns ens espera la visita al Château Royale d’ Amboise.


Dilluns

Castell d’ Amboise

 

Dilluns hem anat a conèixer els Castells de La Loire  i ens han programat una visita al  Château d'Amboise. Amb un fred que pela, la temperatura era de –2 graus, ens hem anat cap a la ciutat d’Amboise on es troba el castell.

 

El Castell originalment va ser una fortalesa medieval donat que  les bases de les fortificacions  van ser construïdes al segle XIII.

 

Ha estat residència de tots els reis de les cases reials de Valois i Borbons així com  testimoni de nombrosos esdeveniments polítics del regne: bodes reials, bateigs, conjures, i edictes de pau. Aquest edifici garantia la seguretat de la família reial. En ell va nàixer Carles VIII i van crèixer Francesc I, sa germana Margarita d’Angulema i els fills de Enric II i Catalina de Medicci.

 

Dins del conjunt arquitectònic trobem la  Capella de Saint-Hubert  on es van dipositar els ossos de Leonardo da Vinci

 

Des del Château es pot contemplar el riu Loira al seu pas per Amboise.

Castell de Clos Lucé

 

Clos Lucé és una mansió a Amboise (França), ubicada a 500 metres del castell d'Amboise, construïda a meitat del segle XV.

 

Va ser adquirit el 1490 per Carles VIII de França per a la seua esposa, Anna de Bretanya. Més tard, es va fer servir per Francesc I de França, així com per la seua germana Margarida d'Angulema.

 

El 1516, Francesc I va convidar Leonardo da Vinci a Amboise i li va donar el Clos Lucé com a lloc per viure i per treballar. Leonardo va viure al Clos Lucé durant els tres darrers anys de la seva vida, entre 15161519.

 

Avui, el Clos Lucé és un museu que reflecteix la història prestigiosa de la regió i inclou quaranta models de les diverses màquines dissenyades per Leonardo.

 


Dimarts

Ja hem passat l’equador del nostre viatge! Res millor que conèixer la ciutat que està acollint-nos.

 

Baix un fred que pela, les màximes si arriben als 4 graus és un miracle, i amb els carrers gelats i plens de sal per allò de les caigudes, comencem el dia.

 

Primerament, una activitat per saber la vida quotidiana de la ciutat, una bateria de preguntes i a barrejar-se amb les dones i homes que hi ha al mercat.

 

De tornada, dinar al menjador del Centre per a continuar amb una visita guiada pel centre històric de la ciutat

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Octubre 2017

LMMJVSD
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

El temps en Gandia

Nº Visites: 3256816

L'Any amb Calassanç

"1. En cuanto a que el H. José (Apa) de s. Nicolás curse teología, no se debe escandalizar ninguno de los nuestros porque antes de entrar con nosotros había hecho el curso de filosofía, y ahora en pocos años podrá ser apto para ayudar a los nuestros en las ciencias ya que no tenemos más que al P. Provincial:, luego, cuando tengamos suficientes humanistas enviaremos algunos a ciencias superiores, y este hermano es tan humilde que terminada la teología volverá a enseñar letras humanas. Si otros por ahora pretenden estudiar lógica o filosofía, yo los castigaré como es debido (Al P. Cherubini, Nápoles, 1513-1630). 2. En cuanto al que ha hecho la profesión, yo no lo tengo digno de la misma, porque esos de Nápoles si no son más espirituales no se pueden despegar de la patria y Dios sabe lo que hacen sufrir a los Superiores (ídem). 3. En cuanto a la respuesta que dice que han recibido los Padres que quieren vivir como los de la iglesia junto a la Iglesia Nueva, yo que conozco nuestra miseria tengo poca o, mejor, ninguna esperanza:, me basta servir al Señor tan bajamente como lo hacemos que no es poco favor para nosotros si sabemos hacerlo (Al P. Alacchi, Venecia, 1700-1631). 4. En cuanto al P. Bagnacavallo he oído con mucha alegría que está mejor. Salúdele de mi parte y que deseo verlo pronto por aquí (ídem). 5. Ahí se tiene poco cuidado (de los novicios), y no se debe permitir que traten con los demás como si fuesen profesos, sobre todo estando ahí algunos que Dios sabe el ejemplo que les han dado (Al P. Bandoni, Frascati, 1899-1632). 6. El Borgo de s. Pedro se ha fortificado todo él mucho, y al mismo tiempo todas las murallas de Roma tan grandes como son, ordenando que por la parte externa de las mismas haya una calle por donde pueda caminar la caballería:, en algunos lugares ha sido necesario talar las viñas y no sólo por la parte externa, sino también por la de dentro:, la ciudad, gracias a Dios, está provista de lo necesario y hay mucha gente a caballo y a pie para defenderla si fuera necesario. El Señor por su misericordia mande la paz no sólo a este Estado y a Italia, sino a toda Europa (Al P. Conti, Varsovia, 4049-1642). 7. Escribí al P. Ambrosio lo que deben hacer para poner un estudio para los nuestros en esos lugares y espero que haya consultado con V.R., y suponiendo que para nuestros estudiantes con hábito haya quien enseñe humanidades y retórica, es preciso todavía que para quienes durante algún tiempo han enseñado las primeras clases de lengua latina, haya quien les enseñe ciencias mayores, como lógica, filosofía y teología, para lo cual todas las Provincias deberían tener una sede para los nuestros (Al P. Novari, Nikolsburg, 4230-1644)."

Destacats