Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EXCURCIÓ AL CENTRE HISTÒRIC DE VALÈNCIA

9 de Gener de 2014

El passat divendres 20 de desembre, vam tindre l’ocasió de gaudir dels aires històrics de la nostra València medieval.

 

El nostre itinerari començà a la Plaça de La Verge, on vam fer una xicoteta estança per tal d’esmorzar. Davant nostre residia imponent La Catedral de València. Minuts més tard, el nostre professor d’història Llorenç, ens endinsà en el segle XIII. Coneixèrem un poc més  l’art gòtic i  les gegants portes d’ estils diferents que la poblen. Qui diria que descobriríem el Sant Calze al seu interior?

 

A continuació, vam recórrer el carrers de València fins arribar al pròxim destí. Voreta del riu Túria trobàrem el Museu Sant Pius V. Guiats pels tutors i pel professor d’història admiràrem les obres de cèlebres autors, entre els qual destaca  el valencià Joaquim Sorolla. Sens dubte, aconseguí plasmar la frescor , la llum i els colors de la Mediterrània  . Més tard, passàrem a l’exposició d’indumentària que englobava des de la Revolució Francesa fins a la Belle Époque. Els complexos vestits i els elaborats barrets ens dugueren a imaginar  la rutina i la vida de l’època. Per últim, admirarem unes belles escultures.

 

Finalment per acomiadar-nos, vam acudir al centre d’oci El Saler on vam poder dinar i descansar fins al nostre retorn.

 

MÉS IMATGES A LA GALERIA


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Setembre 2019

LMMJVSD
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

El temps a Gandia

Nº Visites: 5059197

L'Any amb Calassanç

"1. En cuanto al H. Juan Bautista si se enmienda me olvidaré del pasado, se le podrá quitar el impedimento de las manos y los pies, y podrá salir de la habitación de arriba y atender a las cosas del espíritu hasta que escriba, que será presto (Al P. Bandoni, Frascati, 1683-1631). 2. Quisiera que estuviera sano (el H. Antonio) y se preocupase de servir a Dios que es el fin para el que ha sido creado, pero la pasión lo tiene ciego como a otros (Al P. Rodríguez, Moricone, 2442-1635). 3. Procure V.R. dar alguna enseñanza de la vida espiritual a esos hermanos nuestros, ya que algunos de ellos tienen extrema necesidad, y encontrará campesinos y seglares más fáciles a las cosas espirituales que ciertos religiosos (ídem). 4. Es preciso perdonar todo por amor de Dios y por el bien de la Religión, y ser amable también de corazón con quienes nos han sido contrarios, que así lo quiere la ley de Cristo nuestro Maestro, y orar por ellos (Al P. Alacchi, Palermo, 2593-1636). 5. Por el bien común se debe olvidar el hombre de toda injuria o disgusto particular, siguiendo el dicho español: «dando gracias por agravios, negocian los hombres sabios» (ídem)."

Destacats