Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EXCURCIÓ AL CENTRE HISTÒRIC DE VALÈNCIA

9 de Gener de 2014

El passat divendres 20 de desembre, vam tindre l’ocasió de gaudir dels aires històrics de la nostra València medieval.

 

El nostre itinerari començà a la Plaça de La Verge, on vam fer una xicoteta estança per tal d’esmorzar. Davant nostre residia imponent La Catedral de València. Minuts més tard, el nostre professor d’història Llorenç, ens endinsà en el segle XIII. Coneixèrem un poc més  l’art gòtic i  les gegants portes d’ estils diferents que la poblen. Qui diria que descobriríem el Sant Calze al seu interior?

 

A continuació, vam recórrer el carrers de València fins arribar al pròxim destí. Voreta del riu Túria trobàrem el Museu Sant Pius V. Guiats pels tutors i pel professor d’història admiràrem les obres de cèlebres autors, entre els qual destaca  el valencià Joaquim Sorolla. Sens dubte, aconseguí plasmar la frescor , la llum i els colors de la Mediterrània  . Més tard, passàrem a l’exposició d’indumentària que englobava des de la Revolució Francesa fins a la Belle Époque. Els complexos vestits i els elaborats barrets ens dugueren a imaginar  la rutina i la vida de l’època. Per últim, admirarem unes belles escultures.

 

Finalment per acomiadar-nos, vam acudir al centre d’oci El Saler on vam poder dinar i descansar fins al nostre retorn.

 

MÉS IMATGES A LA GALERIA


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Febrer 2019

LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

El temps a Gandia

Nº Visites: 4337351

L'Any amb Calassanç

"1. En cuanto a los que padecen de estómago, yo he usado un remedio, que en menos de un mes los he curado, y creo que de otra forma no se hubieran curado. Y ha sido que por la mañana les daba una sopa de pan tostado o rayado, no demasiado abundante y un poco más de una hogaza y un par de manzanas cocidas, o bien algunas uvas pasas o algunos higos. Por la tarde mucho menos, a fin de que el calor natural, puesto que se ha debilitado, pueda no sólo digerir la comida, sino también los malos humores, los cuales de otra manera no se curarán nunca con medicinas. Al sentido parece duro este remedio, pero es mejor soportar un mes o poco más esta pequeña molestia que estar toda la vida con semejantes dolores y con peligro de mayores trastornos (Al P. Costantini, Nursia, 788- 1628). 2. Oigo que van bien las escuelas. El Señor les dé siempre a todos un conocimiento cada vez mayor del gran bien que se hace, no sólo al impedir que los niños cometan el mal, sino también al lograr que aprendan el santo temor de Dios, que es una acción no sólo meritoria de mayores bienes, sino también de mucha satisfacción por nuestros errores:, estando todos de acuerdo harán con esto un gran servicio a Dios que es de mucha utilidad al prójimo y a Uds. mismos (Al P. Cherubini, Nápoles, 791-1628)."

Destacats