Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CRÒNICA D’ UN VIATGE DE FI DE CURS: Jaca 2014

11 d'Abril de 2014

 

Divendres  11/04/14

Hui hem eixit des de la Renfe de Gandia a les 8:30 h i vam parar per esmorzar a la Puebla de Valverde (Terol); arribàrem a Saragossa a les 12:30 on una guia ens explicà el casc històric i una visita panoràmica de l’Expo 2008; a continuació visitàrem la Basílica del Pilar.

 

Vam arribar a Jaca a les 18:15 on férem una visita guiada a la Ciutadela en què visitàrem el Museu de Miniatures Militars i ens cridà l’atenció la fosa de la Ciutadela habitada per cèrvols.

 

Finalment, ens vam allotjar a la residència dels Escolapis de Jaca i a les 10:00 visitàrem el centre històric i el seu ambient.

 

Dissabte 12/04/14

Eixim de la residència a les 9:15 i ens dirigim a Escarrilla (Osca) per fer escalada i via ferrata, l’experiència és molt positiva; dinem de picnic, eixim a les 14:15 cap Alcorce (Saragossa) per tal de fer rafting mentres ploviaal riu Gallego; novament l’experiencia és inoblidable. En acabar retornem a la residència per a sopar, on alguns hi romandran i d’altres visitaran de nou la nit de Jaca.

 

Diumenge 13/04/14

Ens alcem més matí. Hui toca neu! Ens dirigim cap a Candanchú a les 8:30 on ens esperen els professors i el material d’esquí i snowboard a peu de pista, dinem picnic, passem tota la vesprada a les pistes, per alguns de nosaltres és la primera vegada que esquiem. Tornem cap a la residència a les...   

    .

Per acabar el dia sopem a la residència i esta nit no tenim ganes de passejos. Bona nit!

 

Dilluns 14/04/14


Hem eixit a les 8:30 des de Jaca cap a Peralta de la Sal; en la residència ens han felicitat i han dit que hem tingut un comportament exemplar. Hem arribat a Peralta on Javier, l’encarregat de la casa, ens explicà la casa natal de San Josep de Calassanç a més de visitar l’olivera famosa i el quadre pintat per Joan Costa, exalumne de l’Escola Pia de Gandia.


Arribàrem al monestir de Poblet a les 17:00 h, on el guia ens explicà la història del monestir en el qual habiten actualment trenta-dos monjos, i hem visitat la tomba de Jaume I el Conqueridor.


A les 19:00 h aplegàrem al balneari Rocallaura (Lleida) i alguns ens banyàrem a la piscina climatitzada de l’hotel, d’altres anàrem al gimnàs.

 

Per la nit sopàrem al self-service per després retirar-nos a les nostres habitacions.

 

Dimarts 15/04/14

 

Hem preparat les maletes abans del desdejuni, per eixir el més prompte possible de Rocallaura cap a Portaventura.  Hem arribat al parc d’ atraccions a les 10:00 i hem pujat a totes les atraccions una infinitat de vegades… Després de dinar hem tornat a pujar fins a les 17:00 h . L’ autobús ens esperava per a regressar a Gandia. Ha sigut un viatge inoblidable!!!

 

LA RESTA D'IMATGES A LA GALERIA MULTIMÈDIA


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Juny 2017

LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

El temps en Gandia

Nº Visites: 3085879

L'Any amb Calassanç

"1. Respecto a mi viaje a Frascati, creo que ya sabrá V. P. Rma. que ha sido por orden expresa del Sr. Cardenal Protector nuestro, el cual sabiendo también la voluntad de S. S. acerca de esto, desea que se dé satisfacción a aquella comunidad, si es posible, y me parece muy razonable, dado que N. Sr. , que es intérprete de la voluntad de Dios, me dijo cuando traté con él de este asunto, que tenía mucho interés en que ayudáramos a la juventud de Frascati, por ser una pequeña Roma por la frecuente presencia de su corte y de muchos cardenales. No obstante, deseo que Ud. no se tome ninguna molestia, pues yo no pretendo que la Congregación quede obligada en manera alguna a asumir mis propias fatigas, si he de hacer algunas en Frascati, pero deseo dar satisfacción no sólo al Sr. Cardenal Protector y a dicha comunidad, sino también a Ntr. Sr., que da no pocas muestras de desearlo, sirviéndome de compañeros seglares, como he hecho en Roma por tantos años, no dejando, sin embargo, de prestar ayuda, como pueda, a las escuelas de Roma, aunque puede prescindir de mí fácilmente. Y siendo así que Dios bendito ha llamado a V. P. Rma. para cabeza de la Congregación de la Madre de Dios, que debe fundar en su Iglesia el nuevo Instituto de las Escuelas Pías, sumamente necesario en ella, quisiera que tuviera un corazón muy amplio, a imitación de los antiguos fundadores de nuevos institutos, que en sus principios hicieron con pocos hombres cosas grandes en su servicio, confiados más en la ayuda del cielo que en los consejos humanos. Quisiera S. D. M. dar a V. P. Rma. tal espíritu y fuerza, que en pocos años llegue a ser esta Santa Congregación la primera en la viña del Señor y provecho espiritual, lo cual pido yo diariamente, aunque vilísimo pecador (Al P. Bernardini, Lucca, 8-1616). 2. En cuanto a los libros de confesión y comunión el librero ha expedido todos, y todavía pedían más en Génova, de forma que me parece que hará falta imprimirlo de nuevo, pero con la misma letra y en el mismo papel...:, en el último lugar de la última hoja se podrían poner los ejercicios espirituales de los escolares y los misterios de la vida de Cristo en una o dos hojas, que así en un solo libro tendrían todo (Al P. Cherubini, Nápoles, 882-1628). 3. Si los escolares frecuentan la confesión y comunión lograrán gran aprovechamiento:, insista mucho en esto, y haga siempre algún razonamiento para prepararlos a la confesión y también a la santa comunión (ídem)."

Destacats