Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CRÒNICA D’UN VIATGE DE FI DE CURS: Jaca 2015

28 de Març de 2015

CRÒNICA DEL VIATGE

 

Primer dia. 27 de març.

 Saragossa-Jaca. A les huit del matí els alumnes de 4t d'ESO han començat el seu viatge de final d'etapa. La primera parada ha estat en la ciutat de Saragossa on han visitat la Basílica del Pilar, han tocat el Pilar i han vist el riu Ebre ple de gom a gom. Per la vesprada han arribat a Jaca i immediatament han conegut la Ciutadella, un curiós castell en forma de pentàgon construït en el regnat de Felip II. I si no fóra prou encara han tingut temps de patinar durant dues hores i gaudir de la seua destresa sobre el gel. Finalment, s'han allotjat a l'alberg dels escolapis de Jaca. Demà més i millor.

 

Segon dia. 28 de març.

Multiaventura Murillo de Gállego. Després d'una nit intensa, comencen el dia amb gran il.lusió perquè ja toquen les activitats. Pel matí travessen el riu Gállego mitjançant una espectacular tirolina i, aleshores, fan escalada i ràpel. Són activitats amb un gran esforç físic i emoció però realitzades amb gran habilitat. Per a acabar el matí entrenen la punteria amb el tir amb arc. Ja per la vesprada, en el camp de paintball, es declaren les hostilitats entre els representats de l'equip groc i verd: han d'eliminar el contrincant, rescatar a Hulk i aconseguir el gran trofeu del mocador. Finalment, per la nit visiten la ciutat de Jaca que hui destaca pel seu ambient. Continuarà...

 

Tercer dia. 29 de març.

Continua la multiaventura a Murillo de Gállego. Amb el canvi d'hora superat, hui correspon el ràfting. Una vegada s'han posat el banyador, casc, mono de neopré i jaqueta i han escoltat les mesures de seguretat, tots agafen el rem i es disposen a baixar el riu Gállego. Han estat huit quilòmetres de baixada amb ràpids, moments per a banyar-se i un intent d'abordatge entre les diferents barques. La vesprada semblava més tranquil.la però l'arborisme ha proporcionat diferents moments emocionants: tirolines, ponts tibetans, corrioles, etc. Estan cansats però tenen ganes de més. Demà esquiar.

 

Quart dia. 30 de març.

Esquí a Candantxú. Les activitats continuen amb l'esquí. Hi ha diversitat de nivells d'esquiar entre els alumnes però tots tenen la possibilitat de participar en un curs d'iniciació a l'esquí. Els experts pugen ràpidament a les pistes per tal de començar a esquiar; altres prefereixen esperar-se a les dotze a fi de començar el curs amb monitors. S'organitzen diferents grups i comencen a esquiar. A poc a poc la boira es va fent lloc entre les muntanyes nevades de Candantxú però tots continuen esquiant perquè des de les pistes hi ha suficient visibilitat. Comencen a trobar-se cansats però la seua joventut i ganes de passar-ho bé poden amb el cansament.

 

Cinqué dia. 31 de març.

Peralta de la Sal - Monestir de Poblet. S'acosta el final del viatge però encara resten moments molt importants. Pel matí arriben al santuari de Sant Josep de Calassanç on el P. Juan Antonio Frías els acull molt amablement i els explica alguns detalls del santuari i de Calassanç. Ha estat un temps de records, d'història, de vivències i sobretot de fer present Calassanç. De seguida els han servit el dinar que després d'uns dies d'entrepans els ha semblat a glòria: lentilles, pollastre i gelat. Per la vesprada i ja molt pròxims a l'hotel, han realizat la visita al monestir cistercenc de Poblet on han tingut la sort de disposar de la companyia d'un monjo oncle de la nostra alumna Maria Miñana i d'un antic escolapi que després de molts anys es feu monjo cistercenc (Paco Martínez Sòria). Ha estat una visita entranyable pel testimoni de Paco i impressionant per la majestuositat del monestir. Finalment, a l'hotel els alumns han gaudit d'un temps d'spa que els servirà per a recuperar forces.

 

Darrer dia del viatge de 4t d'ESO. Portaventura. Hui dia lúdic per tal de gaudir de les diferents atraccions. Arriba el moment del comiat i de les felicitacions; als alumnes per la seua participació, per saber ser i saber estar, pel seu comportament exemplar. Al conductor sr. Vicente Micó que ha estat un més del viatge i que ho ha fet tot ben fàcil. Finalment, gràcies a les professores que han sabut portar el grup i a Viajes Gandia per la bona organització.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Juliol 2020

LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

El temps a Gandia

Nº Visites: 6291706

L'Any amb Calassanç

"1. El deseo de sacar el mayor provecho como corresponde a verdaderos religiosos, acrecentado por un verdadero celo por el progreso de los niños pobres no sólo instruyéndolos sino encaminándolos al verdadero culto de Dios, nos estimula continuamente a buscar el modo de poder incrementar tan piadoso Instituto. Para lo cual parece grave inconveniente el estar sin iglesia o bien oratorio público donde libremente, sin depender de nadie, puedan ejercitarse dichos muchachos en el servicio de Dios enseñándoles la doctrina cristiana y todo lo perteneciente al verdadero cristiano. Por ello, la piedad que ha mostrado claramente S. A. Serma. para con nosotros siervos devotísimos suyos, nos mueve a suplicarle con la mayor reverencia que sea posible, que mande una carta dirigida o al Capítulo de s. Eustaquio, Diaconía de V. A. Serma., o a otros a quienes corresponda, para que, dada la cercanía de s. Pantaleón, iglesia filial de dicho Capítulo, se nos encomiende su cuidado, y quiera en esto interponer su favor y ayuda, pues sin gran perjuicio para ellos, podrán comprender que será de público provecho (Al card. Mauricio de Saboya, Turín, 108-1622). 2. Respecto a los muchachos que andan ociosos, pongan toda diligencia para que vayan a trabajar o a la escuela o haga que el prefecto de la ciudad ponga un poco de su autoridad, pues así se decidirán a ocuparse en alguna cosa y no estarán ociosos. Respecto a Spineta y otros que quieren venir a la escuela, podrán ser recibidos, pero con la advertencia de que, si dan mal ejemplo, serán castigados y que deben preocuparse de aprender y no perder el tiempo, y si no basta la fuerza y autoridad del maestro se usará la de los superiores. Pero si vienen a las escuelas, que sea con ánimo de estudiar y sacar provecho y si no, que no vengan. Haga además que se confiesen con frecuencia y que comulguen también los grandes, pues los sacramentos suelen iluminar mucho el entendimiento y, si se frecuentan con devoción, suelen inflamar la voluntad para aborrecer el pecado y amar las obras de virtud. Insista mucho en esto, que es el todo de nuestro Instituto, y recibirá de Dios gran recompensa (Al P. Castilla, Frascati, 471-1626). 3. V. R. junto con el P. Antonio M.a insistan con mucho empeño en que se aprenda a escribir y ábaco, porque esta clase estará mucho mejor en manos de un sacerdote que de un hermano (Al P. Peri, Nápoles, 2751-1637). 4. Si V. R. me escribe sus necesidades, yo como pueda, con la oración y el consejo procuraré ayudarle:, y no piense que yo me creo fácilmente todo lo que se escribe, y le aseguro que de Vd. no tengo queja alguna:, sólo le recuerdo que atienda a la perfección y a la observancia religiosa, que es la que nos ha de salvar (Al P. V. Berro, Nápoles, 4113-1643)."

Destacats