Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CRÒNICA D’UN VIATGE DE FI DE CURS: Jaca 2015

28 de Març de 2015

CRÒNICA DEL VIATGE

 

Primer dia. 27 de març.

 Saragossa-Jaca. A les huit del matí els alumnes de 4t d'ESO han començat el seu viatge de final d'etapa. La primera parada ha estat en la ciutat de Saragossa on han visitat la Basílica del Pilar, han tocat el Pilar i han vist el riu Ebre ple de gom a gom. Per la vesprada han arribat a Jaca i immediatament han conegut la Ciutadella, un curiós castell en forma de pentàgon construït en el regnat de Felip II. I si no fóra prou encara han tingut temps de patinar durant dues hores i gaudir de la seua destresa sobre el gel. Finalment, s'han allotjat a l'alberg dels escolapis de Jaca. Demà més i millor.

 

Segon dia. 28 de març.

Multiaventura Murillo de Gállego. Després d'una nit intensa, comencen el dia amb gran il.lusió perquè ja toquen les activitats. Pel matí travessen el riu Gállego mitjançant una espectacular tirolina i, aleshores, fan escalada i ràpel. Són activitats amb un gran esforç físic i emoció però realitzades amb gran habilitat. Per a acabar el matí entrenen la punteria amb el tir amb arc. Ja per la vesprada, en el camp de paintball, es declaren les hostilitats entre els representats de l'equip groc i verd: han d'eliminar el contrincant, rescatar a Hulk i aconseguir el gran trofeu del mocador. Finalment, per la nit visiten la ciutat de Jaca que hui destaca pel seu ambient. Continuarà...

 

Tercer dia. 29 de març.

Continua la multiaventura a Murillo de Gállego. Amb el canvi d'hora superat, hui correspon el ràfting. Una vegada s'han posat el banyador, casc, mono de neopré i jaqueta i han escoltat les mesures de seguretat, tots agafen el rem i es disposen a baixar el riu Gállego. Han estat huit quilòmetres de baixada amb ràpids, moments per a banyar-se i un intent d'abordatge entre les diferents barques. La vesprada semblava més tranquil.la però l'arborisme ha proporcionat diferents moments emocionants: tirolines, ponts tibetans, corrioles, etc. Estan cansats però tenen ganes de més. Demà esquiar.

 

Quart dia. 30 de març.

Esquí a Candantxú. Les activitats continuen amb l'esquí. Hi ha diversitat de nivells d'esquiar entre els alumnes però tots tenen la possibilitat de participar en un curs d'iniciació a l'esquí. Els experts pugen ràpidament a les pistes per tal de començar a esquiar; altres prefereixen esperar-se a les dotze a fi de començar el curs amb monitors. S'organitzen diferents grups i comencen a esquiar. A poc a poc la boira es va fent lloc entre les muntanyes nevades de Candantxú però tots continuen esquiant perquè des de les pistes hi ha suficient visibilitat. Comencen a trobar-se cansats però la seua joventut i ganes de passar-ho bé poden amb el cansament.

 

Cinqué dia. 31 de març.

Peralta de la Sal - Monestir de Poblet. S'acosta el final del viatge però encara resten moments molt importants. Pel matí arriben al santuari de Sant Josep de Calassanç on el P. Juan Antonio Frías els acull molt amablement i els explica alguns detalls del santuari i de Calassanç. Ha estat un temps de records, d'història, de vivències i sobretot de fer present Calassanç. De seguida els han servit el dinar que després d'uns dies d'entrepans els ha semblat a glòria: lentilles, pollastre i gelat. Per la vesprada i ja molt pròxims a l'hotel, han realizat la visita al monestir cistercenc de Poblet on han tingut la sort de disposar de la companyia d'un monjo oncle de la nostra alumna Maria Miñana i d'un antic escolapi que després de molts anys es feu monjo cistercenc (Paco Martínez Sòria). Ha estat una visita entranyable pel testimoni de Paco i impressionant per la majestuositat del monestir. Finalment, a l'hotel els alumns han gaudit d'un temps d'spa que els servirà per a recuperar forces.

 

Darrer dia del viatge de 4t d'ESO. Portaventura. Hui dia lúdic per tal de gaudir de les diferents atraccions. Arriba el moment del comiat i de les felicitacions; als alumnes per la seua participació, per saber ser i saber estar, pel seu comportament exemplar. Al conductor sr. Vicente Micó que ha estat un més del viatge i que ho ha fet tot ben fàcil. Finalment, gràcies a les professores que han sabut portar el grup i a Viajes Gandia per la bona organització.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Setembre 2018

LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El temps en Gandia

Nº Visites: 3953313

L'Any amb Calassanç

"1. Para llegar a ser un vaso digno de estar en presencia de cualquier señor, primero es preciso que el metal sea bien martilleado:, así mismo en el servicio de Dios conviene soportar todo con paciencia, y devolver con toda caridad y mansedumbre bien por mal de forma que el prójimo quede edificado. Procuren dar buen ejemplo al prójimo todos juntos, y demostrar que son verdaderos pobres de la Madre de Dios y que no han ido a Nursia sino para bien de las almas de sus hijos, que así superarán todas las calumnias y encontrarán el propio mérito (Al P. Tencani, Nursia, 86-1621). 2. En lo referente al asunto de los sacerdotes que tienen escuelas pías en Ancona y Nursia espero alguna información auténtica, pues pienso obtener un Breve en el que no se les impida tener escuelas sino que se les obligue a cambiar el nombre de escuelas pías por otro. Comuníqueselo cuanto antes pues es un asunto más grave de lo que algunos piensan (Al P. Cherubini, Nápoles, 1214-1629). 3. En cuanto al P. Arcángel, le haré volver, aunque tuviera que ir en persona y nadie podrá quitarme esta idea: en cuanto a ir a Florencia para abrir escuelas es tiempo perdido pues están las de Fiammelli y los PP. Jesuitas tienen algunos sacerdotes seglares y el título de escuelas pías según me han escrito (ídem). 4. Escribiré al P. Provincial para que tenga cuidado de que esa casa de la Duchesca por ser más numerosa esté servida por mejores sujetos y creo que lo hará, y si no, mandaré alguno que sirva en ésa sin que se le cambie tan fácilmente, pues deseo que esa casa esté bien servida no sólo por ser la primera en que yo mismo en persona he trabajado, sino por ser la más numerosa en alumnos y estar en lugar donde hay mayor pobreza, a la que nosotros según nuestro Instituto debemos servir y ayudar con todas nuestras fuerzas (ídem). 5. Yo hasta ahora no he tenido ayuda de secretario para escribir y no puedo menos de escribir todo de mi propia mano esperando que dentro de poco tiempo seré relevado de esta fatiga. Hagamos oración al Señor que nos dé la fuerza para llevar toda gran fatiga por su amor que él sin duda hará ligero el yugo y nos bendecirá siempre (Al P. Carretto, Nápoles, 1216-1629). 6. Tenemos todavía bastante amor propio y poco o nada amor de Dios, que se conoce en el padecer, y así nos quedamos sin espíritu. V.R. exhorte ahí a todos a padecer por amor de Dios (Al P. Castilla, Frascati, 1496-1630)."

Destacats