Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

VIATGE FI DE CURS A ROMA, 2n DE BATXILLERAT

4 d'Abril de 2017

 

CRÒNICA DEL VIATGE: 

 

 03/04/17   DIA 1

 

Ja estem a Florència

A les tres de la matinada eixia l’autobús amb els 37 alumnes de 2n Batxillerat acompanyats pels seus professors Llorenç Mellado, Isabel Pavia i Xavier Figueres. Hui es presentava un dia molt pesat però que hem finalitzat amb el descans merescut de l’hotel. Tot el viatge fins a Itàlia s’ha desenvolupat amb total normalitat i ja hem dinat a la ciutat de Florència. Per la vesprada hem visitat la plaça del Duomo amb la seua espectacular basílica, baptisteri i torre i, finalment, hem pujat fins la Plaça de Miquel Àngel des d’on hem gaudit d’una panoràmica de la ciutat renaixentista de Florència.

 

04/04/17   DIA 2

 

Florència. Una ciutat repleta d’art

Continuem a la ciutat de Florència amb una visita guiada per part de la sra. Elionora. Hem pogut conèixer la història de Florència i sobretot tots els personatges famosos que ha presentat al llarg del temps. Hem començat al Ponte Vechio on es construí un passadís per tal que el senyors Mèdicis pogueren anar al seu Palau Pitti situat a l’altra vora del riu; després hem continuat pel Palau dels Uffizi (seu d’una pinacoteca espectacular), la Plaça de la República, l’estàtua del David i la Basílica de Santa Croce. De seguida, ens han convidat a visitar el Mercat de Sant Llorenç i ja per la vesprada, de manera lliure cadascú ha visitat el que li ha agradat més.

 

05/04/17   DIA 3

 

De la torre inclinada de Pisa a la ciutat santa de Roma

El viatge continua amb la il·lusió d’arribar a la ciutat de Roma. Queda una parada a la ciutat de Pisa, on tots quedem bocabadats davant del impressionant complex arquitectònic que hi ha al voltant de la Torre de Pisa: baptisteri, cementeri, basílica, muralles. Sembla que algú ha deixat caure en eixe punt una part del món medieval que va desaparèixer amb la Il·lustració i la revolució burgesa. Pugem a la torre, canviem la pasta per una hamburguesa per a dinar i ens dirigim a Roma. La nit ens tenia preparada la visita a la Fontana de Trevi on cadascun dels alumnes llançaren les monedes a la font per tal de poder tornar a Roma i tindre sort en l’amor.

 

06/04/17   DIA 4

 

Primer dia a Roma. Panoràmica i visita als escolapis de Sant Pantaleó

 Hui hem pogut disfrutar del primer dia completa a Roma. Començàvem el dia amb una visita panoràmica amb l’autobús i el guia dels llocs més importants i allunyats de la ciutat de Roma. D’aquesta manera hem visitat les diferents termes de la ciutat, una piràmide situada entre els 19 quilòmetres existents a Roma, la Basílica de Santa Maria la Major realitzada amb capital espanyo, etc. De seguida, hem pogut baixar en la zona dels fòrums i vore de manera panoràmica el lloc. Posteriorment, hem anat al Campidoglio des d’on hem tingut una visó completa de la ciutat de Roma amb la Basílica de Sant Pere, Església del Jesús, etc. Més avant, hem anat a la columna Trajana que narra totes les conquestes realitzades per l’Imperi Romà i, finalment, hem visitat el monument al rei Victorio Emmanuel.

 

Per la vesprada, hem tingut l’oportunitat de visitar la Casa General de l’Escola Pia i l’Església de Sant Pantaleó. El P. Francesc Mulet, que estigué uns anys a Gandia, ens ha explicat les diferents estances de la casa: el claustre, l’oratori on es produí la vestició dels primers escolapis i on resa la comunitat resident, l’habitació on va viure Calassanç que es va conserva intacta i l’habitació on es guarden moltes relíquies del sant. Finalment, hem acudit a l’Església de Sant Pantaleó on hem resat un Pare nostre per totes les nostres famílies i hem visitat les restes de Calassanç on s’ha instal·lat enguany el quadre realitzat pel gandià Joan Costa en commemoració dels 400 anys de la fundació de l’Escola Pia.

 

Més avant, hem passejat per Campo di Fiori i hem pogut visitar el Moisés de Miquel Àngel. Com poden vore, ha estat un dia ben complet en el qual fins i tot ens ha acompanyat la pluja.

 

07/04/17   DIA 5

 

S’acaba el viatge

 Des del dilluns que començàrem el viatge a hui, hem anat visitant diferents llocs en tan poc de temps que resulta difícil assimilar-ho. Hui divendres hem visitat diferents llocs que ens han transportat a diferents moments de la història. Ja de matí hem visitat la coneguda com l’església dels espanyols, la Basílica de Santa Maria la Major feta amb l’or que arribava d’Amèrica. De seguida hem anat a la zona dels fòrums imperials on hem vist els arcs de triomf commemoratius i les restes del grandiós fòrum; a més a més, ens hem fet diverses fotos al Coliseu perquè la visita als Museus Vaticans, Capella Sixtina i Basílica de Sant Pere ens esperava. Al Vaticà ens hem quedat bocabadats amb la grandiositat de la cúpula, les pintures de Miquel Àngel, les diferents escultures dels museus, etc.

 

Sense temps per a descansar, hem dinat i hem eixit cap a les Catacumbes de Calist situades als afores de la ciutat de Roma. Aquesta visita ha estat un regal que ens ha sorprés a tots: més de 20 quilòmetres de túnels, cementeri dels cristians, tomba dels primers Papes, basíliques menudes on celebraven l’Eucaristia, etc. Ens hem quedat sense paraules i la sensació de frescor de l’interior ens ha ajudat amb la calor.

 

Ja després hem tornat a la zona de la Plaça Navona per tal que qui ho desitjara comprara detalls per a la seua família i altres passejaren i contemplaren l’ambient d’aquest divendres de dolors.

 

S’acaba el viatge. Han estat dies de compartir, viure, descobrir, conèixer llocs i monuments impressionants, etc. Els tres professors ho hem passat molt bé amb aquest grup de 37 alumnes i esperem tornar-hi en més ocasions.

 

 

...MÉS IMATGES A LA GALERIA MULTIMÈDIA...

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Abril 2017

LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El temps en Gandia

Nº Visites: 2973089

L'Any amb Calassanç

"1. Tenía que haber escrito V.R. al Provincial cuando fue a Génova que, si bien había sido publicado el decreto de no ir, no obstante, V. R. estaba obligado a ir por negocios de importancia y, siendo así que su ida ha sido por causa urgente, no me parece bien en esta ocasión que esté retirado en el cuarto, sino que puede ir a la iglesia y confesar como antes y quiera el Señor que esta pequeña mortificación tenga el efecto que yo quiero para su alma. He oído que se portó con poca obediencia con el Ministro de Génova, lo cual no puede ser sin ofensa de Dios, teniendo que responder siempre con palabras que manifiestan observancia religiosa y no lo contrario:, quisiera que considerando sus imperfecciones supiera conocer su miseria y con humildad profunda pidiera perdón a Dios, pues de otra manera quien vive con voluntad propia suele morir con ella, la cual de por sí es depravada. Yo le deseo el bien que deseo para mí mismo, pero recuerde aquella sentencia que dice «si bene oderis, tunc amasti» (Al P. P. P. Berro, 3402-1640). 2. Con la presente se concede al H. Carlos de S. José poder ir a ver los asuntos de su madre una vez al mes, y procurar que no quede defraudada dicha madre, con la obediencia y compañero que le asigne el Superior, y esto durante un año, terminado el cual, si es preciso, se le prorrogará el tiempo (Al H. Fossato, Palermo, 34041-1640). 3. Alabo las diligencias que V. R. dice que ha hecho hasta ahora y que piensa hacer todavía en adelante, y aunque los adversarios son grandes y poderosos, hemos de confiar en la bondad divina que no permitirá que se extinga en manera alguna un Instituto como el nuestro, aprobado por tres Sumos Pontífices y aplaudido y requerido por toda Europa y por los herejes, los cuales tienen compasión, pero nadie quiere ser el primero en tratar de ello con N. Sr. Roguemos por tanto a Dios bendito que encuentre el medio de conseguir nuestro intento (Al P. Caputi, Nápoles, 4366-1646). 4. Aquí tenemos firme esperanza in spem divinam contra spem humanam, y estamos con el ánimo resuelto a mantener el Instituto hasta que Dios bendito nos mande el remedio (Al P. Novari, Nikolsburg, 4368-1646). 5. Nos parece conveniente que no se hagan innovaciones ni se pida de nuevo gracia alguna a S. S. pues se dice que no está dispuesto a conceder nada tan pronto. Respecto a las Constituciones que se dice que se deben hacer, acomodándolas al primer Breve, no sabemos todavía si se están redactando. El Emmo. Vicario nos exhorta siempre a la paciencia y a estar unidos y aplicarnos al Instituto, dándonos siempre esperanza del remedio (Al P. V. Berro, Nápoles, 4369-1646)."

Destacats