Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

VIATGE A IRLANDA 2017

4 d'Abril de 2017

 

CRÒNICA DEL VIATGE: 

 

 03/04/17   DIA 1

Un any més, un grup d'alumnes de l'Escola Pia tenen l'oportunitat de disfrutar d'una estància de set dies a Athlone, Irlanda, on podran posar en pràctica el seu anglés i millorar les seues destresses en este curs d'immersió lingüística. A més de les classes al St. Joseph's College pels matins, viuran  de primera mà cóm és la vida d'una família irlandesa, coneixeran esta bonica ciutat i la seua història, els paratges que l'envolten i gaudiran d'un muntó d'activitats i jocs. Esta volta els alumnes van acompanyats de les professores Nati Guillot i Graciela Pedro, qui, junt amb ells, arribaren a les 2 de la matinada a Athlone, on els esperaven les diferents famílies d'acollida que passaran amb ells la setmana. 

 

04/04/17   DIA 2

Els alumnes han començat les classes al St. Joseph's College, on han estat tot el matí amb alumnes irlandesos, compartint i contrastant les respectives cultures i tradicions d'ambdós països. En acabar, s'han  traslladat amb autobús al centre de la ciutat, on han participat d'un Treasure Hunt per a investigar un poc la història de la ciutat i descobrir els llocs més importants d'esta. Han acabat el dia passejant pel centre comercial Golden Island, on les famílies els han arreplegat.

 

05/04/17   DIA 3

Hui han tornat al St. Joseph a les classes amb Patricia i Olivia, les dues professores irlandeses que estan estos dies amb ells. Després de dinar han visitat el Castell d'Athlone, on havien de buscar informació sobre la història del castell mitjançant un "quiz"; les exposicions de les diferents sales del castell els han dut a  un viatge a través de 5,000 anys d'història. Ara, a descansar amb les famílies i aprendre més de la cultura local.

 

 05/04/17   DIA 4

En  acabar les classes, vesprada d'esports. Els nostres alumnes han aprés hui cóm es juga al gaèlic, un esport de pilota típic a Irlanda; han estat jugant amb Enda, el professor d'esports del centre, qui els ha donat les pautes i normes d'este joc.

 

06/04/17   DIA 5

Un dia assolellat; els irlandesos diuen que hem dut el sol d'Espanya. Hui els nostres alumnes han tingut les seues últimes classes i han rebut  els premis de les competicions que havien fet al llarg de la setmana. La vesprada ha sigut molt divertida; han anat al Bowling Alley, on han estat jugant als bols en cinc equips diferents. En acabar, passeig per la vora del riu Shanmon fins al Golden Island, on han  comprat alguns regalets per a familiars i amics. Prompte a descansar a casa: ens queden dos dies llargs per davant; demà a Galway tot el dia.

 

07/04/17   DIA 6

Full day trip to Galway. Hui hem passat el dia a la ciutat de Galway, una de les més importants d'Irlanda situada a la costa est, amb una història lligada a Espanya; la zona d'Spanish Arch, que hem visitat, s'anomena  així pels comerciants que venien a Irlanda ja als segles V i VI; són les restes d'unes arcades per les quals s'accedia a la ciutat. Hem estat passejant pels seus carrers plens de músics i artistes i, com que ha sigut un dia assolellat i prou "calorós", molts de nosaltres hem gaudit d'un "packed lunch" sobre la gespa d'un parc molt bonic ple de gent.

 

08/04/17   DIA 7

De bon matí i després de acomiadar-nos de les famílies, hem eixit cap a Dublin, on hem visitat el Trinity College (la prestigiosa universitat), el Book of Kells (la seva biblioteca), el St. Stephen  i altres llocs d'interés. A Dublín  hem estat passejant pels carrers del centre, on els alumnes han pogut comprar alguns souvenirs i vore l'ambient animat d'un diumenge a esta capital. En acabar de dinar, l'autobús ens ha dut a l'aeroport, on hem agafat el vol cap a Alacant. Un dia esgotador i un poc trist; tots s'hagueren quedat uns dies més. Malgrat la pena de deixar Irlanda, els alumnes venen satisfets d'haver viscut una experiència tan enriquidora.

 

 

---MÉS IMATGES A LA GALERIA MULTIMÈDIA---

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Abril 2017

LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El temps en Gandia

Nº Visites: 2973104

L'Any amb Calassanç

"1. Tenía que haber escrito V.R. al Provincial cuando fue a Génova que, si bien había sido publicado el decreto de no ir, no obstante, V. R. estaba obligado a ir por negocios de importancia y, siendo así que su ida ha sido por causa urgente, no me parece bien en esta ocasión que esté retirado en el cuarto, sino que puede ir a la iglesia y confesar como antes y quiera el Señor que esta pequeña mortificación tenga el efecto que yo quiero para su alma. He oído que se portó con poca obediencia con el Ministro de Génova, lo cual no puede ser sin ofensa de Dios, teniendo que responder siempre con palabras que manifiestan observancia religiosa y no lo contrario:, quisiera que considerando sus imperfecciones supiera conocer su miseria y con humildad profunda pidiera perdón a Dios, pues de otra manera quien vive con voluntad propia suele morir con ella, la cual de por sí es depravada. Yo le deseo el bien que deseo para mí mismo, pero recuerde aquella sentencia que dice «si bene oderis, tunc amasti» (Al P. P. P. Berro, 3402-1640). 2. Con la presente se concede al H. Carlos de S. José poder ir a ver los asuntos de su madre una vez al mes, y procurar que no quede defraudada dicha madre, con la obediencia y compañero que le asigne el Superior, y esto durante un año, terminado el cual, si es preciso, se le prorrogará el tiempo (Al H. Fossato, Palermo, 34041-1640). 3. Alabo las diligencias que V. R. dice que ha hecho hasta ahora y que piensa hacer todavía en adelante, y aunque los adversarios son grandes y poderosos, hemos de confiar en la bondad divina que no permitirá que se extinga en manera alguna un Instituto como el nuestro, aprobado por tres Sumos Pontífices y aplaudido y requerido por toda Europa y por los herejes, los cuales tienen compasión, pero nadie quiere ser el primero en tratar de ello con N. Sr. Roguemos por tanto a Dios bendito que encuentre el medio de conseguir nuestro intento (Al P. Caputi, Nápoles, 4366-1646). 4. Aquí tenemos firme esperanza in spem divinam contra spem humanam, y estamos con el ánimo resuelto a mantener el Instituto hasta que Dios bendito nos mande el remedio (Al P. Novari, Nikolsburg, 4368-1646). 5. Nos parece conveniente que no se hagan innovaciones ni se pida de nuevo gracia alguna a S. S. pues se dice que no está dispuesto a conceder nada tan pronto. Respecto a las Constituciones que se dice que se deben hacer, acomodándolas al primer Breve, no sabemos todavía si se están redactando. El Emmo. Vicario nos exhorta siempre a la paciencia y a estar unidos y aplicarnos al Instituto, dándonos siempre esperanza del remedio (Al P. V. Berro, Nápoles, 4369-1646)."

Destacats