Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

A PEU A L’ESCOLA

19 de Juny de 2018

 

Fa ja uns quants mesos l’Ajuntament de Gandia va encetar un projecte molt especial per a tractar de treballar el concepte de Salut, des d'un vessant més integral. A partir 'aquest treball, en el qual es va realitzar un diagnòstic de salut de la ciutadania, una de les prioritats assenyalades va ser, precisament, la de potenciar l'autonomia dels xiquets i les xiquetes a l'hora de realitzar els trajectes quotidians cap als centres escolars.

¿Recordeu quan érem menuts i menudes i anàvem al col·legi a peu?, ¿amb els nostres amics i amigues, o acompanyats per germans i germanes majors?, que coneixíem els veïns i veïnes, i els propietaris dels comerços xicotets (forns, verduleries...)? És cert que eren altres temps i que no hi havia tant de trànsit; i, precisament, és açò el que tractem de reivindicar: Gandia ha de ser una ciutat cuidadora, que puga garantir rutes escolars segures a peu per als nostres xiquets i xiquetes; perquè anar a peu suposa molt més que fer exercici; és, també, recuperar els carrers per als vianants i reduir la contaminació que provoquen aquests trajectes curts que fem amb cotxe.

Tot açò és salut i, per això, estem preparant una estona sense cotxes, perquè els xiquets i les xiquetes –i també vosaltres, pares i mares- pugueu experimentar, per un dia, la sensació d'anar a peu a l’escola sense patir pel trànsit. Estar sense cotxes durant 45 minuts serà un acte simbòlic i lúdic, enfocat a desenvolupar un futur projecte de rutes escolars segures. Per això, s'ha pensat en l’últim dia d’escola, el divendres 22 de juny, per a tallar el trànsit en horari d'entrada, de 8.30 del matí fins a 9.15 h.

És poc de temps però, simbòlicament, és una gran acció! Pesem que, per una estona, vosaltres podeu gaudir, tant com els vostres fills i filles, de recuperar els carrers i, per això, us demanem la vostra col·laboració.

Ja ho sabeu: el dia 22 de juny, a  !L'ESCOLA A PEU!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Compartir en xarxes socials:
Descàrrega de documents:


Calendari del Mes


Juliol 2019

LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

El temps a Gandia

Nº Visites: 4840045

L'Any amb Calassanç

"1. No es preciso que para cada mínimo aviso V.R. haga que me escriban los otros dos padres, porque si no creo a su respuesta menos me tranquilizaría por las cartas de los de casa, pudiendo sospechar que me escriben para excusar a los otros. Vea V.R. si hay que corregir esa equivocación:, si es falsa, que le sirva para no caer en ella, y responda sencillamente «es así o no». Y cuando se trata de cosas que merecen más que una simple advertencia, sin duda que recabaré más información (Al P. Cherubini, Ancona, 2077-1633). 2. Los asuntos de Mesina se encuentran sabe Dios cómo:, antes se arreglaban todos con la sola presencia del P. Pedro, y ahora Dios sabe cuándo y cómo se arreglarán:, espero que los de Palermo se arreglen. Es necesario soportar semejantes oposiciones en la Religión, porque algunos se cuidan poco del bien común, y lo posponen al particular (Al P. Cherubini, Cesena, 2558-1636). 3. El General y Fundador del Instituto de las Escuelas Pías, humilde y devotísimo siervo de V.E. viendo claramente que el poder de algunos oprime esta obra de Dios, que a él le ha costado durante 50 años seguidos fatigas, cansancios y sudores increíbles, no pudiendo más recurre confiadamente a la protección potentísima de su mucha piedad, suplicándole que quiera oponerse eficazmente a la violencia de quienes quieren echarla por tierra o directa o indirectamente:, directamente tratando de suprimirla:, indirectamente o reduciendo la Religión que la ejerce a simple Congregación de sacerdotes seculares, o restringiéndola a enseñar sólo leer, escribir y ábaco, prohibiéndole enseñar lengua latina:, o finalmente quitándole lo que la hace apreciable hasta a los ojos de los heréticos, es decir, la profesión de la suma Pobreza y una discretísima austeridad en la vida y el vestido (Al card. Spada, Roma, 42781-1645)."

Destacats