Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

A PEU A L’ESCOLA

19 de Juny de 2018

 

Fa ja uns quants mesos l’Ajuntament de Gandia va encetar un projecte molt especial per a tractar de treballar el concepte de Salut, des d'un vessant més integral. A partir 'aquest treball, en el qual es va realitzar un diagnòstic de salut de la ciutadania, una de les prioritats assenyalades va ser, precisament, la de potenciar l'autonomia dels xiquets i les xiquetes a l'hora de realitzar els trajectes quotidians cap als centres escolars.

¿Recordeu quan érem menuts i menudes i anàvem al col·legi a peu?, ¿amb els nostres amics i amigues, o acompanyats per germans i germanes majors?, que coneixíem els veïns i veïnes, i els propietaris dels comerços xicotets (forns, verduleries...)? És cert que eren altres temps i que no hi havia tant de trànsit; i, precisament, és açò el que tractem de reivindicar: Gandia ha de ser una ciutat cuidadora, que puga garantir rutes escolars segures a peu per als nostres xiquets i xiquetes; perquè anar a peu suposa molt més que fer exercici; és, també, recuperar els carrers per als vianants i reduir la contaminació que provoquen aquests trajectes curts que fem amb cotxe.

Tot açò és salut i, per això, estem preparant una estona sense cotxes, perquè els xiquets i les xiquetes –i també vosaltres, pares i mares- pugueu experimentar, per un dia, la sensació d'anar a peu a l’escola sense patir pel trànsit. Estar sense cotxes durant 45 minuts serà un acte simbòlic i lúdic, enfocat a desenvolupar un futur projecte de rutes escolars segures. Per això, s'ha pensat en l’últim dia d’escola, el divendres 22 de juny, per a tallar el trànsit en horari d'entrada, de 8.30 del matí fins a 9.15 h.

És poc de temps però, simbòlicament, és una gran acció! Pesem que, per una estona, vosaltres podeu gaudir, tant com els vostres fills i filles, de recuperar els carrers i, per això, us demanem la vostra col·laboració.

Ja ho sabeu: el dia 22 de juny, a  !L'ESCOLA A PEU!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Compartir en xarxes socials:
Descàrrega de documents:


Calendari del Mes


Març 2019

LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El temps a Gandia

Nº Visites: 4447948

L'Any amb Calassanç

"1. El martes próximo pasado a las 19 horas apareció en Roma un prodigio extraordinario, que consistió en un círculo en el aire de un tamaño casi tan grande como toda Roma, de color azul, o por mejor decir ceniciento, con cuatro globos grandes más resplandecientes que el círculo:, estos cuatro tenían en medio un color irisado. Duró casi una hora y fue visto por la mayor parte de los habitantes y por casi todos los de nuestras escuelas. Yo subí a la galería más alta para verlo. Y en torno al sol hubo otro círculo del mismo color, pero mucho más pequeño y no duró tanto como el grande, como podrá ver en la otra parte de este folio. El Señor haga que sea señal de misericordia y nos bendiga siempre (Al P. Cherubini, Nápoles 1081-16-29). 2. Rueguen ahí que el Señor ponga en el corazón de alguno el deseo de darnos una buena limosna para salir de las deudas (Al P. Cherubini, Nápoles, 1347-1630). 3. Procure Vuestra Caridad por su parte defender el honor de Dios y el de la Religión en la escuela y en casa, que tendrá así un importante galardón (Al H. Lucatelli, Génova, 2353- 1635). 4. Aquí hasta ahora no han aparecido las nuevas Constituciones, que no creo deshagan el Instituto... Cuando salgan veremos lo que contienen, y si es preciso replicar y suplicar a Su Santidad en algo, se hará (Al P. Beretta, Cárcare, 4443-1647)."

Destacats