Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CAMÍ DE SANT JAUME 2018

9 de Juliol de 2018

 

20 joves de 3r d’ESO de Moviment Calassanç amb els seus professors Lidia Molina i Jorge Ortín han començat la peregrinació fins Santiago de Compostel·la junt a 180 alumnes dels distints col·legis de la Província de l’Escola Pia Betània.

 

Primer dia

 

Hui divendres 6 de juliol primera etapa del camí portugués, Ponte de Lima - Rubiaes. Han viscut el dia a partir d’una de les parts de l’Eucaristia: l’ACOLLIDA; El Senyor estiga amb vosaltres.


Ha estat important reflexionar sobre les bones maneres en el Camí. L’acollida a l’altre i respectar a la gent que camina i també a totes les persones que es trobem pel camí.

 

Segona etapa: Rubiaes-Tui

 

Dia centrat en el perdó. Han sigut 20 km que s’han fet en bon temps que ha començat per territori portugués i ha acabat en el municipi de Tui famós per la seua catedral.

La dinàmica de la vesprada ha estat centrada en el perdó, en la importància de fer el camí i la vida en pau amb els companys.

 

Tercera etapa: Tui-Redondela

 

Més de 30 kilòmetres. Tal vegada una de les etapes més dures d’aquest camí. Després de travessar el pont del Miño que separa Espanya de Portugal comencem una etapa que arriba a Redondela on molt cansats ens cuiden els cuiners i puguem gaudir d’un descans molt merescut.

 

Quarta etapa: Redondela-Pontevedra

 

21 kilòmetres. Etapa més tranquil.la  que l’anterior, que va en paral·lela la Ria de Vigo.

 

Per la vesprada com hem acabat prompte hi ha temps per a fer un assaig de les cançons que després ens ajuden a que el camí siga més curt.

 

Etapa 5 Pontevedra-Caldas

 

 de Rei 22 km: Com tots els matins hem començat a caminar ben prompte i hem iniciat la marxa eixint de la ciutat de Pontevedra.

 

Hui el camí ha transitat per una  gran quantitat de sendes i era estrany ja que al contrari d’altres dies hi havia pocs arbres.

 

Després d’una 5 o 6 hores caminant hem arribat a l’antiga ciutat termal de Caldas de Rei on hem pogut descansar.

 

Caldas de Rei-Padrón: 20 km.

 

Hui hem tingut un dia especial ja que els catequistes ens han repartit en grup i hem caminat al nostre ritme. Ha sigut molt interessant perquè hem pogut compartir experiències i menjar amb els altres.

 

Sens dubte ha sigut una gran experiència.

 

Únicament queden dos dies de marxa, ja prompte arribarem a Santiago.

 

Etapa 7: Padrón-Seminario: 30 km.

 

Per fi vam arribar a Santiago després d’una etapa en la que ja caminàvem com si sempre haguérem portat la motxilla, van acabar el nostre dia amb una gran sorpresa: l’encontre amb l’altre camí i per tant amb amics d’altres col·legis de les Escoles Pies.

 

Va ser un dia per gaudir per a començar en el menú: pizza i hamburguesa i també per s’ha acabat un camí dur però també molt gratificant.

 

Etapa 8: Seminari-Santiago de Compostela

 

L’etapa va ser un passeig pels carrers de Santiago fina arribar a la plaça de l’Obradoiro on acabarem el camí de Sant Jaume. Va ser molt emocionant, vora 200 joves cantant i entrant junts i donant gràcies a Déu per haver pogut fer el Camí.

Després d’unes quantes fotos vam poder assistir a l’Eucaristia del pelegrí i també donàrem les gràcies a l'Apòstol donant-li una abraçada i per últim ens agenollàrem davant de la cripta de Sant Jaume per tal de demanar la intenció per la qual cadascú havia fet la peregrinació.

 

Ha sigut una experiència fantàstica i únicament resta donar gràcies als catequistes que ens han acompanyat i també a les persones que han cuinat i ens han cuidat durant aquests dies.

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Novembre 2018

LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

El temps en Gandia

Nº Visites: 4064346

L'Any amb Calassanç

"1. Si le parece que los zapatos que llevan nuestros Hermanos cuando van de cuestación no son adecuados, mire que se hagan de otra manera, pero de pobres, si bien es cierto que consiguiendo tan pocas limosnas por los castillos no me parece bien enviarlos tan a menudo a hacerla (Al P. Tencani, Nursia, 94-1621). 2. En cuanto a la observancia de las Constituciones, le digo que en esto consiste la perfección del religioso. Quererlas relajar, por poco que sea, es gran señal de poco espíritu y de mucho amor propio. Así pues, persuádalos V. R., que hará un gran servicio a Dios y a ellos gran provecho (Al P. Graziani, Roma, 554-1626). 3. En cuanto al hermano de Reggio. que está enfermo, no creo que esté para ir a su pueblo:, pero en cuanto pueda ir allá, me gustaría que lo hiciese, porque quizá le siente bien el aire de su tierra (ídem). 4. Me alegro mucho de que se haya comenzado el estudio no sólo de clérigos, sino también de ábaco. Si no pueden tener todos libros particulares, conténtense por ahora con los de uso común. En cuanto al noviciado, si lo quieren los del Papa, ellos son los dueños. Procúrese, cuando esto ocurra, que nos dejen habitar hasta que hayamos encontrado un lugar conveniente y lo hayamos acomodado. Quería, sin embargo, que hubiera sido medido y tasado:, entre tanto, no quisiera que se decidiese cosa alguna con la casa de los huérfanos del Borgo. En cuanto a V, R. dispóngase a obedecer al médico, y si le ordena que coma carne y huevos, hágalo sin excusa ni réplica (ídem). 5. Aquí esperamos que se haga la fundación muy bien, y si tuviéramos cien sujetos podríamos aceptar cuatro sitios en lo mejor de Nápoles, porque nos han ofrecido más, y también para noviciado. En menos de ocho días asisten más de 400 alumnos, sólo de las barriadas más cercanas (ídem). 6. Diga al H. Francisco que quiero que reciban la tonsura no sólo él, sino todos los Hermanos Operarios que sean aptos, pero que no quiero que estudien latín sino que se contenten con el título y bonete de clérigos para que todos como clérigos estén más conformes y unidos en santa caridad, que tanto quiero yo a uno de éstos si es buen siervo de Dios cuanto a cualquier otro de ios clérigos que deben ser de misa (Al P. Reale, Cárcare, 726-1627). 7. En el tiempo de recreo traten con caridad de ayudar a las escuelas del mejor modo posible, que es nuestro principal instituto, y poco a poco váyanse librando de las conferencias sobre todo de mujeres que no es demasiado conforme a nuestro instituto, y yo iré indicando lo que convendrá hacer:, estén en casa todos unidos en santa paz (Al P. Reale, Nursia, 1523-1630)."

Destacats