Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

VIATGE FI DE CURS A JACA 2019, 4t D'ESO

2 d'Abril de 2019

 

CRÒNICA DEL VIATGE: 

 

 01/04/2019   DIA 1

 

 

Saragossa

 

Hem arribat a Saragossa (la nostra primera parada), on ens esperava la guia que ens ha mostrat el més emblemàtic de la ciutat.

 

Hem visitat la basílica de La nostra Senyora del Pilar (lloc de peregrinació popular) i ens han explicat històries curioses i anecdòtiques ocorregudes allí en el passat com la caiguda miraculosa de les bombes que no arribaren a explotar. Caminem pels carrers del centre històric fins a arribar a la part més moderna on acabat la visita guiada i tots a dinar.

 

Posteriorment hem partit de Saragossa cap a Jaca i arribada a l'alberg, repartiment d'habitacions, sopar i passeig pel centre. Temps lliure i comiat del dia 1.

 

 

 

 

02/04/2019   DIA 2

 

 

Murillo de Gállego

 

Hui ens hem preparat per a una trepidant aventura, el rafting i un circuit d’aventura com ràpel i tir amb arc, a Murillo de Gállego. L'emoció es respira en l'ambient i, més encara, quan unes de les barques ha bolcat i, ràpidament, tots han posat de la seua part per ajudar als qui han caigut a l'aigua. Tots de tornada bé.

 

Una aventura més que explicar

 

 

 

 

 03/04/2019   DIA 3

 

 

Multiaventura

 

 

Hui dimecres continuem amb les activitats de multiaventura i partim de nou a Murillo de Gállego per a fer paint ball.

Després de dinar hem tornat a Jaca per fer una visita cultural a la ciutadella de Jaca.  

 

 

La Ciutadella de Jaca, anomenada fins al segle XIX “Castell de Sant Pere”, és una fortalesa de traça italiana situada en aquesta ciutat, considerada com Bé d'Interès Cultural i Patrimoni històric d'Espanya, manada edificar per Felip II a la fi de 1592. Acull el Museu de Miniatures Militars que allotja una col·lecció de 32.000 figures de plom recreant batalles singulars en la història de la humanitat.

 

Fem el recorregut pel recinte de la fortalesa acompanyats d'una guia que ens va explicant la història de la mateixa. Visitem la capella i finalment el museu que està format per diverses sales. Ens ha sorprés el temps amb un poquet de neu, i clar les xiques han passat un poc de fred ja que vesteixen baix el lema: “antes morta que senzilla”.

 

Una vegada finalitzada aquesta visita, hem anant a l'alberg per agafar el berenar i preparar-nos per a la trepidant aventura d'aquesta vesprada, el patinatge sobre gel, descobrint l’habilitat dels nostres alumnes amb els patins. I per fi a l’alberg a sopar.

 

Una aventura més que explicar

 

 

 

 

 

 04/04/2019   DIA 4

 

 

Candanchú

 

 

Curs d'esquí monitoritzat durant dues hores. Menjar en el restaurant de les pistes, i volta a l'alberg.

 

Arribem prop de les 9 a les pistes, ens dirigim a l'estació d'esquí on els nostres alumnes s'equipen per iniciar la seua aventura. Tots ixen per grups amb un monitor assignat per rebre un curs d'esquí durant dues hores. La majoria ha superat la prova, però alguns s'han adonat que l'esquí no és el seu, que podria ser pel cansament acumulat d’aquest dies que ha pogut amb ells. No obstant això, tots feliços han aprofitat el dia esquiant, fent-se fotos en la neu i que no falte la batalla de boles de neu.

 

Per la vesprada, hem eixit de l’alberg per fer una passejada pel centre, comprar records, i visitar la catedral de San Pedro de Jaca.

 

Demà més.

 

 

 

 

 05/04/2019   DIA 5

 

 

Peralta i Poblet

 

 

 

La jornada començava tranquil·la. Tal i com els professors havien indicat, els alumnes tenien les seus maletes preparades. Després d’agafar forces amb el desdejuni, els alumnes de l’Escola Pia de Gandia es dirigien cap a l’autobús. En carregar-les, comprovarem que el vehicle duia més pes que a l'anada, deixàvem enrere un fum d’experiències i moments increïbles; però guardaven en elles un record inesborrable. Tots eren conscients de què el viatge anava a ser dur, ens esperaven un grapat d’hores de viatge. 

 

Primer hem visitat la casa de San Josep de Calassanç i allí mateixa els nostres aventurers han dinat per recuperar energies.

 

Continuem el nostre viatge fins al monestir de Poblet per a gaudir d’aquesta joia arquitectònica. El nostre guia ens fa una visita i ens dona algunes pinzellades sobre la història i la vida al monestir i ens deixà a l’església per tal de poder veure i escoltar una oració de vespres on els monjos cantaven acompanyats per l’impressionant orgue que presidia el sostre. Els alumnes es van quedar bocabadats.

 

Després de comprar records del monestir, pugem a l’autobús cap a Valls, lloc de l’anhelat hotel fi d’etapa. Una vegada allí, sols tinguérem temps de distribuir als alumnes i anar-nos-en a sopar. Fou un sopar amenitzat per l’emoció de tindré prop de nosaltres els components del grup Zoo, on més d’un/a estigué a prop del col·lapse. Tot seguit, deixàrem un poc de temps per estar xarrant a les habitacions i se n’anaren a dormir. Demà era l’últim dia i calia descansar per tal de gaudir de Port Aventura.

 

 

 

 

 06/04/2019   DIA 6

 

Port Aventura

 

 

Aquesta ha estat l’última parada del nostre periple. Després d’una tranquil·la nit a l'hotel Class Valls, marxàrem cap a Port Aventura.

 

 

Va ser una manera immillorable de donar per finalitzada aquesta estança. La il·lusió es mesclava amb el sentiment de pena per saber que arribàvem a la fi. L’oratge ens volgué acompanyar i gaudírem d’un gran dia descobrint o redescobrint tots els racons del parc temàtic.

 

 

En arribar a la Renfe de Gandia es pogué veure el feliç cansament de tots els alumnes, havien estat uns dies esgotadors però tots han aconseguit un record irreemplaçable com a guardó.

 

 

 

 

        << MÉS IMATGES A LA GALERIA >>

 

 

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Abril 2019

LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

El temps a Gandia

Nº Visites: 4562446

L'Any amb Calassanç

"1. En cuanto al P. Glicerio no puedo creer que desee ir ahí porque sería ocasión de que se envaneciera con tantos honores como seguramente todos le otorgarían y perdería la actitud de aprovechamiento del noviciado:, V.R. no tendría que aconsejar semejante idea ni solicitarla si desea su bien y el del noviciado, porque el espíritu y fervor en el servicio de Dios se pierden fácilmente con un poco de complacencia (Al P. Castilla, Frascati, 828-1628). 2. Yo no espero otra cosa que la comodidad de tener Capítulo General para quitarme de encima este peso continuo, al que sólo me puede obligar el Papa (Al P. Castilla, Nápoles. 1609-1631). 3. Me desagrada que haya algunos que no se encuentran dispuestos a la obediencia, a quienes se tendría que mortificar para que no replicaran a ejemplo de los otros (Al P. Zamparello, Nápoles, 3979-1642). 4. El P. Carlos de S. Gaspar me escribe que por encima de todo quiere venir a Roma para salir de la Religión y yo no tengo a nadie que quiera ir a Nursia a soportar el gran frío del invierno, a no ser alguno que sea del pueblo, como el P. Benardino (Chiocchetti), el cual además de no ser apto para llevar primeras clases por no saber hacer versos, es por naturaleza tan tímido que se turba no sólo en la Misa, sino también en la escuela, sobre todo si hay alguien que sepa un poco y vaya a oírle. Así que me parece que éste le sería más de inconveniente que de provecho. Respecto al P. Pedro, que dice V.R. haber cometido una falta pública el día de Pascua, V. R. mortifíquelo como crea conveniente y mándelo donde mejor le parezca. Y respecto a la casa de Pisa, Dios sabe si he hecho todo lo que he podido, exhortándoles y ordenándoles repetidas veces que se sometan a la obediencia de V. R. y pienso que ni en esto ni en cosa alguna he cometido ofensa a Dios, ni a V. R., ni a la Religión. Le mego encarecidamente que considere el daño que puede acarrear a algunas casas, al quitarles los sujetos necesarios, pero estoy dispuesto a cumplir todo lo que me ordene el Illmo. Mons. Asesor. No recuerdo ni creo tampoco que V. R. me haya pedido nunca licencia para pasar a otras Religiones y me olvidé de escribirle esto en las cartas anteriores (Al P. Sozzi, Florencia, 3980-1642). 5. Respondo a la carta de V.R. del 19 de los corrientes diciéndole que hasta ahora no me he opuesto a cuanto me ha escrito el P. Mario, provincial de Toscana, antes por el contrario, le he mandado muchos sujetos y le mandaré aún más con gran perjuicio de algunas casas, y no creo que este año se me impute a mí en presencia de Dios, pues no hago más que cumplir la obediencia a esta Sgda. Congregación. Pero Dios bendito que ve el corazón de todos proveerá como crea conveniente y el P. Mario debería considerar el daño que causa a algunas casas por falta de dichos sujetos (Al P. Chervino, Florencia, 3982-1642)."

Destacats