Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CAMÍ DE SANT JAUME 2019

9 de Juliol de 2019

 

 

Camí de Sant Jaume. Primer Dia. Camí d’Hivern.

 

Monforte de Lemos. Els col·legis de Gandia, Algemesí, Malva-Rosa, Carnissers, Villacarriedo, Santander, Oviedo i Monforte iniciem el pelegrinatge a Santiago de Compostel·la.

 

Hem tingut un moment per a viure l’Eucaristia, hem sopat a les instal·lacions esportives Álex Blanco Regalado, hem començat a conèixer-nos i ser conscients que no és el mateix fer un pelegrinatge que un viatge turístic.

 

Demà comencem a caminar amb una etapa dura que ens anirà posant a tots en el nostre lloc.. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Segon dia del Camí d’Hivern. Monforte de Lemos – Chantada.

 

Una etapa de 32 km, molt dura, per a començar. Però el dia ens ha acompanyat, sols pegà fort el sol a partir de l’una, i arribàrem a dinar a les tres i mitja, amb diverses parades per a poder dosificar forces.

 

Hem viscut especialment atents a l’acollida (la rebuda capa nosaltres i la que ens fem entre nosaltres), i a l’escolta de la paraula que al llarg del dia anàvem rebent.

 

Una etapa en la qual hem descobert el paral·lelisme entre les situacions que es donen al caminar i la pròpia vida... Molt agraïts pel dia de hui. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Tercer dia del Camí d’Hivern. Chantada – Rodeiro

 

Una etapa de 24 Km... o alguns més, no tan dura com la primera però l’acumulat ja es nota... El dia també ens ha acompanya, sols eixí el sol a partir de l’una i mitja. Arribem a les dos i mitja els últims, una hora després dels primers.

 

Hem viscut especialment atents al perdó: el que rebem i el que donem. Per la vesprada hem celebrat el sagrament de la reconciliació, amb l’ajuda de tres rectors de la zona.

 

Una etapa en la qual hem anat endinsant-nos en nosaltres mateixos, aprenent a descobrir-nos en Veritat, en sinceritat.

 

Agraïts pel dia de hui, segona etapa. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Quart dia del Camí d’Hivern. Rodeiro-Lalín.

 

Una etapa de recuperació, 21 km... Molta calor, però piscineta per la vesprada.

 

Hem viscut especialment atents a la pregària d’acció de gràcies, començant per la Creació, vivint un poc de desert, i regalant-nos com a ofrenes algo personal per la vesprada.

 

Una etapa en què cuidar la nostra amb el que ens envolta i per a continuar amb eixe viatge interior que suposa el pelegrinatge. Agraïts pel dia de hui. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Cinqué dia del Camí d’Hivern. Lalín-Bandeira.

 

Una etapa de 24 km. en la qual ja enllacem amb el camí sanabrés. Com ahir, molta calor, però piscineta per la vesprada.

 

Hem viscut especialment atents a la fraternitat i a la pau. Centrant-nos en la pregària que ens fa germans i en el gest de la pau.

 

Una etapa en la qual cuidar la nostra convivència, la manera en què construïm regne. I també desitjar la pau per a tots, començant per reconèixer les nostres limitacions. Agraïts pel dia de hui. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Sisé dia del Camí d’Hivern. Bandeira-Lestedo.

 

Una etapa de 22 km. en la qual ja ens hem trobat amb algun pelegrí més.

 

Hem viscut especialment atents a la comunió i també convidats a viure com els apòstols: contant l’experiència entre nosaltres i a qui trobàvem pel camí.

 

Una etapa en la qual hem experimentat les diferents maneres de reaccionar davant l’anunci de l’evangeli. Per la vesprada, Eucaristia per a compartir en gran grup.

 

Agraïts pel dia de hui, demà ja arribem a Santiago. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Seté dia del Camí d’Hivern. Lestedo-Santiago.

 

Una etapa final curta, de 14 km. per a disfrutar del Camí realitzat i arribar a Santiago junts, fins i tot els lesionats (alguns caminant sols els últims metres).

 

Hems viscut especialment atents a la missió a la qual ens sentim enviats. Amb la idea de dur a la vida diària tot l’experimentat en el Camí.

 

Una etapa en què hem compartit emocions importants entre nosaltres i més encara quan reben l’altre grup del Camí Portugués, ja en Santiago, per a fer els últims 500 metres junts.

 

L’arribada ha estat preciosa, cridant molt l’atenció a la gent que veia quelcom especial en el pelegrinatge que finalitzàvem. Per la vesprada, la missa del pelegrí per a agrair i unir-nos a antes altres persones que comparteixen aquesta forma viure, en pelegrinatge constant per la vida. I el típic sopar i passeig per Santiago.

 

Molt agraïts pel dia de hui, no tant per arribar a la meta sinó pel Camí compartit. I seguirem amb aquesta actitud de pelegrinar per la vida. Bon camí!


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Octubre 2019

LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

El temps a Gandia

Nº Visites: 5191305

L'Any amb Calassanç

"1. Por encontrarme hoy con síntomas de mal de terciana, no le escribo de mi propia mano. En cuanto al joven carpintero y al otro albañil, si vienen acá los vestiré gustoso:, pero ahí no conviene que, habiéndolos visto trabajar de seglares, los viesen después trabajar con el hábito religioso. Por eso si pueden atender a las obras sin ellos, mándelos acá en compañía del H. Jacinto. Pero si los quieren vestir ahí, no les hagan trabajar con el hábito. El Sr. Cardenal Barberini me ha deshecho el plan que tenía de mandar ahí refuerzos para esas escuelas:, porque quiere que le dé tres sacerdotes y otros dos Clérigos o Hermanos para una abadía suya, unida a la de Farfa:, y no se le puede decir que no. Sin embargo, se hará lo que se pueda. Y si dentro de tres o cuatro días puedo ir a las escuelas, Dios mediante, buscaré las reglas que deben observar los maestros y se las mandaré. En cuanto a las escuelas de Porta Real, si las casas no se pagan y no se arregla lo del título, estoy resuelto a que se dejen, naturalmente en la forma debida, para que se sepa que se dejan con razón. Escribo al P. Provincial que debe hacerobservar ahí algunas cosas para mantener la observancia en pie. Hace falta que V.R. le ayude, ya que se puede lograr (Al P. Cherubini, Nápoles, 971-1628). 2. ... en la que me pide que vayan dos Padres de los nuestros a ver el lugar que desea dar a nuestra Religión, y como no me parece conveniente ponerse en ocasión de multiplicar conventos si antes no se han acomodado bien los que ya existen, tendré por gracia especial que por medio de V.Emcia. se difiera este asunto a mejor ocasión (Al card. Dietrichstein, Nikolsburg, 2286-1634). 3. Va el P. Mario de s. Francisco, Provincial de nuestras Escuelas Pías de Toscana y creo que con gran deseo de ordenar con provecho y buen ejemplo todas las casas de esa Provincia:, es necesario que no sólo los Ministros correspondan con obediencia total a dicho Padre, sino que pongan empeño en que los súbditos de todas las casas cumplan la obediencia:, a mí me darán gozo y consuelo grande si cumplen esta orden mía, y de otra manera sepan que incurrirán en gravísimas penas, que las impondré no sólo yo, sino los Superiores Mayores:, y porque estoy convencido que todos se mostrarán muy obedientes, ahora escribo sólo una exhortación (Al P. Ministro, Florencia, 4050-1642)."

Destacats