Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CAMÍ DE SANT JAUME 2019

9 de Juliol de 2019

 

 

Camí de Sant Jaume. Primer Dia. Camí d’Hivern.

 

Monforte de Lemos. Els col·legis de Gandia, Algemesí, Malva-Rosa, Carnissers, Villacarriedo, Santander, Oviedo i Monforte iniciem el pelegrinatge a Santiago de Compostel·la.

 

Hem tingut un moment per a viure l’Eucaristia, hem sopat a les instal·lacions esportives Álex Blanco Regalado, hem començat a conèixer-nos i ser conscients que no és el mateix fer un pelegrinatge que un viatge turístic.

 

Demà comencem a caminar amb una etapa dura que ens anirà posant a tots en el nostre lloc.. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Segon dia del Camí d’Hivern. Monforte de Lemos – Chantada.

 

Una etapa de 32 km, molt dura, per a començar. Però el dia ens ha acompanyat, sols pegà fort el sol a partir de l’una, i arribàrem a dinar a les tres i mitja, amb diverses parades per a poder dosificar forces.

 

Hem viscut especialment atents a l’acollida (la rebuda capa nosaltres i la que ens fem entre nosaltres), i a l’escolta de la paraula que al llarg del dia anàvem rebent.

 

Una etapa en la qual hem descobert el paral·lelisme entre les situacions que es donen al caminar i la pròpia vida... Molt agraïts pel dia de hui. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Tercer dia del Camí d’Hivern. Chantada – Rodeiro

 

Una etapa de 24 Km... o alguns més, no tan dura com la primera però l’acumulat ja es nota... El dia també ens ha acompanya, sols eixí el sol a partir de l’una i mitja. Arribem a les dos i mitja els últims, una hora després dels primers.

 

Hem viscut especialment atents al perdó: el que rebem i el que donem. Per la vesprada hem celebrat el sagrament de la reconciliació, amb l’ajuda de tres rectors de la zona.

 

Una etapa en la qual hem anat endinsant-nos en nosaltres mateixos, aprenent a descobrir-nos en Veritat, en sinceritat.

 

Agraïts pel dia de hui, segona etapa. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Quart dia del Camí d’Hivern. Rodeiro-Lalín.

 

Una etapa de recuperació, 21 km... Molta calor, però piscineta per la vesprada.

 

Hem viscut especialment atents a la pregària d’acció de gràcies, començant per la Creació, vivint un poc de desert, i regalant-nos com a ofrenes algo personal per la vesprada.

 

Una etapa en què cuidar la nostra amb el que ens envolta i per a continuar amb eixe viatge interior que suposa el pelegrinatge. Agraïts pel dia de hui. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Cinqué dia del Camí d’Hivern. Lalín-Bandeira.

 

Una etapa de 24 km. en la qual ja enllacem amb el camí sanabrés. Com ahir, molta calor, però piscineta per la vesprada.

 

Hem viscut especialment atents a la fraternitat i a la pau. Centrant-nos en la pregària que ens fa germans i en el gest de la pau.

 

Una etapa en la qual cuidar la nostra convivència, la manera en què construïm regne. I també desitjar la pau per a tots, començant per reconèixer les nostres limitacions. Agraïts pel dia de hui. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Sisé dia del Camí d’Hivern. Bandeira-Lestedo.

 

Una etapa de 22 km. en la qual ja ens hem trobat amb algun pelegrí més.

 

Hem viscut especialment atents a la comunió i també convidats a viure com els apòstols: contant l’experiència entre nosaltres i a qui trobàvem pel camí.

 

Una etapa en la qual hem experimentat les diferents maneres de reaccionar davant l’anunci de l’evangeli. Per la vesprada, Eucaristia per a compartir en gran grup.

 

Agraïts pel dia de hui, demà ja arribem a Santiago. Bon camí!

 

 

 

Camí de Sant Jaume. Seté dia del Camí d’Hivern. Lestedo-Santiago.

 

Una etapa final curta, de 14 km. per a disfrutar del Camí realitzat i arribar a Santiago junts, fins i tot els lesionats (alguns caminant sols els últims metres).

 

Hems viscut especialment atents a la missió a la qual ens sentim enviats. Amb la idea de dur a la vida diària tot l’experimentat en el Camí.

 

Una etapa en què hem compartit emocions importants entre nosaltres i més encara quan reben l’altre grup del Camí Portugués, ja en Santiago, per a fer els últims 500 metres junts.

 

L’arribada ha estat preciosa, cridant molt l’atenció a la gent que veia quelcom especial en el pelegrinatge que finalitzàvem. Per la vesprada, la missa del pelegrí per a agrair i unir-nos a antes altres persones que comparteixen aquesta forma viure, en pelegrinatge constant per la vida. I el típic sopar i passeig per Santiago.

 

Molt agraïts pel dia de hui, no tant per arribar a la meta sinó pel Camí compartit. I seguirem amb aquesta actitud de pelegrinar per la vida. Bon camí!


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Agost 2019

LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

El temps a Gandia

Nº Visites: 4960129

L'Any amb Calassanç

"1. En cuanto al P. Provincial si se le permite mortificarse a su gusto, el afecto lo llevará a obrar como hacían los santos Padres, y a esta edad no tiene ya complexión para hacer tanto. No será poco si los novicios y los otros de casa observan bien los ayunos de las Reglas, presuponiendo que en lo restante observan las Constituciones, en lo que se debe poner todo el empeño, ya que tengo por cierto que quienes no se cuidan de la observancia de las Constituciones faltan en seguida en la observancia de los mandamientos de la ley de Dios, y se ve que muchos que en seguida caen en aversión contra alguno, y con frecuencia murmuran entre ellos, lo que es contra el mandamiento de la caridad con el prójimo, viene de no observar las Constituciones:, V.R. ponga en esto todo el empeño, y procure que sean observantes de las pequeñas cosas, que entonces serán buenos alumnos:, los novicios no tengan a mal pedir la obediencia en cosas pequeñas porque si quieren entrar en el verdadero camino del espíritu deben hacerse como niños (Al P. Busdraghi. Nápoles, 1472-1630). 2. Diga al P. Provincial que tenga mucho cuidado en conceder permiso al H. Francisco llegado de Roma hace poco para hacerlo ordenar de sacerdote, porque no está nada fundado en la santa humildad, que es necesaria para entrar en tal estado (ídem). 3. Las Congregaciones han sido fundadas para que los hermanos vivan en santa caridad y procuren la adquisición de la virtud con santa emulación, en particular la santa humildad que tanto agrada al Señor (Al Prefecto de la Congregación de la Asunción, Nápoles, 1473-1630). 4. Si quiere venir el P. Pedro tengo el propósito de nombrarlo Vicario General y retirarme a un lugar solitario para prepararme a comparecer ante el tribunal de Dios bendito (Al P. Conti, Nikolsburg, 3491-1640). 5. En cuanto al P. Santiago me ha escrito una carta un vecino con cuyas hijas habla y se hacen señas por la ventana, y que últimamente lo encontró en su casa, y escribe con mucho sentimiento y gran resolución. V.R. avísele de mi parte, aunque yo le escribo que para quitar esta ocasión se cambie de cuarto, de forma que no pueda mirar a casa donde haya mujeres, o bien V.R. ponga una celosía en todas las ventanas que puedan mirar a ventanas donde haya mujeres para que en esto todos sean iguales (Al P.V. Berro, Mesina, 3718-1641). 6. Con perseverancia se superará la maldita envidia de los relajados (Al P. Bafici, Génova, 3720-1641)."

Destacats