Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

SANTO TORIBIO DE LIÉBANA 2019

9 de Juliol de 2019

 

 Dia 1

 

Hui hem eixit del càmping de Santillana del Mar a les 8 hores. Molt bé el viatge, la nit i l’inici del pelegrinatge. Anem cap a Comillas on celebrarem l’Eucaristia i gaudirem de la platja. Hui era el dia de l’espera, de confiar en Déu per a poder ficar-se en moviment, segons hem pogut sentir en la paraula d’Isaïes.

 

 

Dilluns 8 de juliol. Dia 2

 

A cobert de les tendes dormim mentre plou a Comillas. A les 7 del matí amenaçava pluja, però afortunadament respectà la marxa de 20 quilòmetres. Fou una etapa bonica que discorregué vorejant la costa. Ens hem sentit acompanyats en el viatge per Jesús i hem pogut reflexionar al voltant de la figura de Sant Pau i la seua conversió, acostant-nos a la nostra vida. Hui teníem preparat un interessant juí sobre la joventut que s’ha ajornat per a demà per la intensa pluja que cau en aquests moments.

 

 

Dia 3. Serdio-Cafés. 19 Km.

 

Després de la pluja d’anit, hui eixí el sol. Un dia per a donar gràcies a Déu per una senda fluvial. Pau ha estat l’eix del dia. “Qui ets, Senyor, què vols de mi?” La nostra pregunta per a reflexionar el trajecte. Saül, el perseguidor, fidel servent de la llei jueva dóna pas a Pau, seguidor de Crist.

 

La vesprada es dedicà a l’experiència personal amb Jesús. El grup de Gandia està molt unit, vivint el camí com a experiència de creixement i superació. Els grups de catequistes i d’intendència, amb els quals compartisc experiència són excel·lents.

 

 

Dia 4. Cades-Cidera de 16 km.

 

Hui era el dia dedicat a la paradoxa de la Creu. En el camí havíem de reflexionar en allò que ens allunyava de Déu. Durant l’etapa de hui hem començat a pujar muntanya. Cap al final del camí han començat les costeres, on hem pogut disfrutar de les muntanyes dels Pics d’Europa. La vesprada l’hem dedicat a la catequesi de Betània on se’ns han explicat les figures de Llàtzer, Marta i Maria i la seua relació amb Jesús.

 

 

Dia 5. Cicera-Cabañes. 14,5 km.

 

La jornada de hui ha estat de desert. L’hem realitzat dividint-nos en grups de 10 dirigits per un catequista cadascun d’ells. L’important era el grup, mantenint-lo sempre unit fins el final. També era important trobar-se amb si mateix i reflexionar sobre una carta de Sant Pau en la qual conta la seua vida i el seu procés de transformació mogut per l’amor de Jesús. Ajudats pel seu exemple i en silenci havíem de reflexionar sobre la nostra experiència de Déu i la possibilitat de canvi real en les nostres vides. Acabem el dia amb una celebració penitencial. L’etapa ha estat dura perquè hem pujat molts metres d’altura envoltants d’un bellíssim paisatge que ens acosta al Creador.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Juliol 2019

LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

El temps a Gandia

Nº Visites: 4840858

L'Any amb Calassanç

"1. No es preciso que para cada mínimo aviso V.R. haga que me escriban los otros dos padres, porque si no creo a su respuesta menos me tranquilizaría por las cartas de los de casa, pudiendo sospechar que me escriben para excusar a los otros. Vea V.R. si hay que corregir esa equivocación:, si es falsa, que le sirva para no caer en ella, y responda sencillamente «es así o no». Y cuando se trata de cosas que merecen más que una simple advertencia, sin duda que recabaré más información (Al P. Cherubini, Ancona, 2077-1633). 2. Los asuntos de Mesina se encuentran sabe Dios cómo:, antes se arreglaban todos con la sola presencia del P. Pedro, y ahora Dios sabe cuándo y cómo se arreglarán:, espero que los de Palermo se arreglen. Es necesario soportar semejantes oposiciones en la Religión, porque algunos se cuidan poco del bien común, y lo posponen al particular (Al P. Cherubini, Cesena, 2558-1636). 3. El General y Fundador del Instituto de las Escuelas Pías, humilde y devotísimo siervo de V.E. viendo claramente que el poder de algunos oprime esta obra de Dios, que a él le ha costado durante 50 años seguidos fatigas, cansancios y sudores increíbles, no pudiendo más recurre confiadamente a la protección potentísima de su mucha piedad, suplicándole que quiera oponerse eficazmente a la violencia de quienes quieren echarla por tierra o directa o indirectamente:, directamente tratando de suprimirla:, indirectamente o reduciendo la Religión que la ejerce a simple Congregación de sacerdotes seculares, o restringiéndola a enseñar sólo leer, escribir y ábaco, prohibiéndole enseñar lengua latina:, o finalmente quitándole lo que la hace apreciable hasta a los ojos de los heréticos, es decir, la profesión de la suma Pobreza y una discretísima austeridad en la vida y el vestido (Al card. Spada, Roma, 42781-1645)."

Destacats