Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

SANTO TORIBIO DE LIÉBANA 2019

9 de Juliol de 2019

 

 

 Dia 1

 

Hui hem eixit del càmping de Santillana del Mar a les 8 hores. Molt bé el viatge, la nit i l’inici del pelegrinatge. Anem cap a Comillas on celebrarem l’Eucaristia i gaudirem de la platja. Hui era el dia de l’espera, de confiar en Déu per a poder ficar-se en moviment, segons hem pogut sentir en la paraula d’Isaïes.

 

 

Dilluns 8 de juliol. Dia 2

 

A cobert de les tendes dormim mentre plou a Comillas. A les 7 del matí amenaçava pluja, però afortunadament respectà la marxa de 20 quilòmetres. Fou una etapa bonica que discorregué vorejant la costa. Ens hem sentit acompanyats en el viatge per Jesús i hem pogut reflexionar al voltant de la figura de Sant Pau i la seua conversió, acostant-nos a la nostra vida. Hui teníem preparat un interessant juí sobre la joventut que s’ha ajornat per a demà per la intensa pluja que cau en aquests moments.

 

 

Dia 3. Serdio-Cafés. 19 Km.

 

Després de la pluja d’anit, hui eixí el sol. Un dia per a donar gràcies a Déu per una senda fluvial. Pau ha estat l’eix del dia. “Qui ets, Senyor, què vols de mi?” La nostra pregunta per a reflexionar el trajecte. Saül, el perseguidor, fidel servent de la llei jueva dóna pas a Pau, seguidor de Crist.

 

La vesprada es dedicà a l’experiència personal amb Jesús. El grup de Gandia està molt unit, vivint el camí com a experiència de creixement i superació. Els grups de catequistes i d’intendència, amb els quals compartisc experiència són excel·lents.

 

 

Dia 4. Cades-Cidera de 16 km.

 

Hui era el dia dedicat a la paradoxa de la Creu. En el camí havíem de reflexionar en allò que ens allunyava de Déu. Durant l’etapa de hui hem començat a pujar muntanya. Cap al final del camí han començat les costeres, on hem pogut disfrutar de les muntanyes dels Pics d’Europa. La vesprada l’hem dedicat a la catequesi de Betània on se’ns han explicat les figures de Llàtzer, Marta i Maria i la seua relació amb Jesús.

 

 

Dia 5. Cicera-Cabañes. 14,5 km.

 

La jornada de hui ha estat de desert. L’hem realitzat dividint-nos en grups de 10 dirigits per un catequista cadascun d’ells. L’important era el grup, mantenint-lo sempre unit fins el final. També era important trobar-se amb si mateix i reflexionar sobre una carta de Sant Pau en la qual conta la seua vida i el seu procés de transformació mogut per l’amor de Jesús. Ajudats pel seu exemple i en silenci havíem de reflexionar sobre la nostra experiència de Déu i la possibilitat de canvi real en les nostres vides. Acabem el dia amb una celebració penitencial. L’etapa ha estat dura perquè hem pujat molts metres d’altura envoltants d’un bellíssim paisatge que ens acosta al Creador.

 

 

 

Santo Toribio. Dia 6. Cabañes-Santo Toribio-Potes. 16 km.

 

La etapa de hui ha estat suau, ja que hem baixat la muntanya cap a Potes. Des d’allí, després de fer la parada de l’esmorzar hem pujat al monestir de Santo Toribio. Després del menjar ens han explicat la relíquia del Lignum Crucis i alguns aspectes del monestir. Hem pogut besar-la. Després del berenar i del treball de grups hem tingut una celebració a mode de Taizé amb la presència de la relíquia, davant de la qual es podia pregar individualment. Ha estat molt emotiva.

 

 

 

Santo Toribio. Últim dia

 

L’últim dia l’hem dedicat a la Missa del Pelegrí. A les 12 hores, i davant la presència de la Lignum Crucis, hem participat d’una celebració de l’Eucaristia d’acció de gràcies com a resum d’allò viscut.

 

Després de l’Eucaristia baixem a un restaurant a dinar tots junts i per la vesprada disfrutem d’un temps lliure per Potes. La vetlada finalitzà amb una activitat en la qual compartim les nostres experiència i una oració final.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Juny 2020

LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

El temps a Gandia

Nº Visites: 6180505

L'Any amb Calassanç

1. En lo referente a nuestros asuntos, cuando según el parecer humano están más alejados, entonces tenemos que creer que están mas cercanos, porque donde faltan los hombres, suple Dios. Es preciso que recurramos al Señor, quien tiene cuidado especial de los pobres. Desearía que cuidaran del estudio, y oraré al Señor que dé a todos espíritu nuevo y fervor hacia el Instituto (Al P. Grien, Nikolsburg, 4555-1648).

Destacats