Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

PERALTA DE LA SAL 2019

9 de Juliol de 2019

 

Peralta, Dia 1

 

Després d’eixir de Gandia a les 9 hores, arribem a Peralta de la Sal a les 18 hores. S’han repartit les habitacions a mesura que arribaven la resta de grups: Santander, Oviedo, Aluche, Alcalá de Henares, Albacete i Gandia.

 

Ens presentem els catequistes i expliquem les línies generals de la convivència d’aquests dies. Celebrem junts l’Eucaristia del diumenge i posteriorment el sopar.

 

La primera dinàmica consistí en dividir-nos en dos cercles giratoris, un dins d’altre, això feia possible que mitjançant preguntes ens anàrem coneixent tots. Un segon joc per a aprendre els noms. Oració i a descansar al voltant de les 23.45 hores.

 

 

 

Peralta, Dia 2

 

Ens alcem més descansats del llarg viatge. Després del desdejuni i la pregària, realitzem l’activitat “Som un grup”: una aproximació a la infantesa de Sant Josep de Calassanç i la família com a lloc de creixement personal.

 

Tenim temps cada dia per a refrescar-nos en la piscina i després dinar.

 

Per la vesprada el taller “Sou la sal” i així conèixer els elements de la vida cristiana i relacionar-los amb la vida pròpia. Realitzaren una botelleta plena de sal amb diferents colors. Per a conduir tanta energia, després de berenar una gimcana i un “Desafiament total” (proves amb jocs populars).

 

Finalitzem el dia amb l’oració i a dormir per a començar el dia amb ànim.

 

 

 

Peralta de la Sal, Dia 3

 

Hui és un dia especialment dedicat a Déu que és Pare i ens perdona. Durant tota la jornada intentarem descobrir que Jesús vol fer una gran història d’amor i salvació amb cadascun de nosaltres.

 

Hem intentat visitar la famosa olivera on Sant Josep lluità contra el mal. No ha pogut ser per la pluja de la nit que ha deixat el camp ple de fang. Altre dia serà.

 

Tallers, piscina, catequesi i celebració penitencial. I els jocs que no falten. Ens falta temps per a tot el que han preparat amb molt il·lusió per a aquesta experiència. És un no parar.

 

 

Peralta de la Sal. Dia 4

 

Hui comencem el dia amb un propòsit, prendre consciència de la necessitat de canviar les nostres formes de mirar el món. Durant aquests dies hem comprovat que en les nostres vides hi ha coses bones i roïns. Aprenem a mirar com Calassanç, perquè ell ho aprengué a la vegada contemplant la vida de Jesús.

 

Després de l’oració del matí eixim cap a Montsó. Hem visitat el seu castell i la seua catedral tan carregats d’història. Després del dinar, en la dinàmica aprenem a escoltar les necessitats dels qui criden. Mirar a aquest món necessitat. Com no, per la vesprada i amb molta calor, tots hem participat d’una impressionant gimcana d’aigua.

 

Per a acabar el dia els grups han cantat cançons composades per ells i amb coreografia. Què bé ho han fet! Oració i a dormir.

 

 

 

Peralta de la Sal. Dia 5

 

Hui ens centrem en “La crida de Calassanç”. Entrem de ple en la seua resposta i la nostra. És un dia d’itinerari vocacional. La vocació és la meta de la vida i és al que tendeix qui ha estat educat i evangelitzat en l’Escola Pia.

Per cert, de nou ha tornat el calor dur de l’estiu. Menys mal que tenim espai per a protegir-nos del sol i una magnífica piscina que disfrutem cada dia. Tallers, jocs i oració. En concret hui tenim una gimcana del món escolapi per la vesprada i després de sopar el joc del cluedo. Nit de misteri...


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Juliol 2019

LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

El temps a Gandia

Nº Visites: 4840886

L'Any amb Calassanç

"1. No es preciso que para cada mínimo aviso V.R. haga que me escriban los otros dos padres, porque si no creo a su respuesta menos me tranquilizaría por las cartas de los de casa, pudiendo sospechar que me escriben para excusar a los otros. Vea V.R. si hay que corregir esa equivocación:, si es falsa, que le sirva para no caer en ella, y responda sencillamente «es así o no». Y cuando se trata de cosas que merecen más que una simple advertencia, sin duda que recabaré más información (Al P. Cherubini, Ancona, 2077-1633). 2. Los asuntos de Mesina se encuentran sabe Dios cómo:, antes se arreglaban todos con la sola presencia del P. Pedro, y ahora Dios sabe cuándo y cómo se arreglarán:, espero que los de Palermo se arreglen. Es necesario soportar semejantes oposiciones en la Religión, porque algunos se cuidan poco del bien común, y lo posponen al particular (Al P. Cherubini, Cesena, 2558-1636). 3. El General y Fundador del Instituto de las Escuelas Pías, humilde y devotísimo siervo de V.E. viendo claramente que el poder de algunos oprime esta obra de Dios, que a él le ha costado durante 50 años seguidos fatigas, cansancios y sudores increíbles, no pudiendo más recurre confiadamente a la protección potentísima de su mucha piedad, suplicándole que quiera oponerse eficazmente a la violencia de quienes quieren echarla por tierra o directa o indirectamente:, directamente tratando de suprimirla:, indirectamente o reduciendo la Religión que la ejerce a simple Congregación de sacerdotes seculares, o restringiéndola a enseñar sólo leer, escribir y ábaco, prohibiéndole enseñar lengua latina:, o finalmente quitándole lo que la hace apreciable hasta a los ojos de los heréticos, es decir, la profesión de la suma Pobreza y una discretísima austeridad en la vida y el vestido (Al card. Spada, Roma, 42781-1645)."

Destacats