Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

PERALTA DE LA SAL 2019

9 de Juliol de 2019

 

 

Peralta, Dia 1

 

Després d’eixir de Gandia a les 9 hores, arribem a Peralta de la Sal a les 18 hores. S’han repartit les habitacions a mesura que arribaven la resta de grups: Santander, Oviedo, Aluche, Alcalá de Henares, Albacete i Gandia.

 

Ens presentem els catequistes i expliquem les línies generals de la convivència d’aquests dies. Celebrem junts l’Eucaristia del diumenge i posteriorment el sopar.

 

La primera dinàmica consistí en dividir-nos en dos cercles giratoris, un dins d’altre, això feia possible que mitjançant preguntes ens anàrem coneixent tots. Un segon joc per a aprendre els noms. Oració i a descansar al voltant de les 23.45 hores.

 

 

 

Peralta, Dia 2

 

Ens alcem més descansats del llarg viatge. Després del desdejuni i la pregària, realitzem l’activitat “Som un grup”: una aproximació a la infantesa de Sant Josep de Calassanç i la família com a lloc de creixement personal.

 

Tenim temps cada dia per a refrescar-nos en la piscina i després dinar.

 

Per la vesprada el taller “Sou la sal” i així conèixer els elements de la vida cristiana i relacionar-los amb la vida pròpia. Realitzaren una botelleta plena de sal amb diferents colors. Per a conduir tanta energia, després de berenar una gimcana i un “Desafiament total” (proves amb jocs populars).

 

Finalitzem el dia amb l’oració i a dormir per a començar el dia amb ànim.

 

 

 

Peralta de la Sal, Dia 3

 

Hui és un dia especialment dedicat a Déu que és Pare i ens perdona. Durant tota la jornada intentarem descobrir que Jesús vol fer una gran història d’amor i salvació amb cadascun de nosaltres.

 

Hem intentat visitar la famosa olivera on Sant Josep lluità contra el mal. No ha pogut ser per la pluja de la nit que ha deixat el camp ple de fang. Altre dia serà.

 

Tallers, piscina, catequesi i celebració penitencial. I els jocs que no falten. Ens falta temps per a tot el que han preparat amb molt il·lusió per a aquesta experiència. És un no parar.

 

 

 

Peralta de la Sal. Dia 4

 

Hui comencem el dia amb un propòsit, prendre consciència de la necessitat de canviar les nostres formes de mirar el món. Durant aquests dies hem comprovat que en les nostres vides hi ha coses bones i roïns. Aprenem a mirar com Calassanç, perquè ell ho aprengué a la vegada contemplant la vida de Jesús.

 

Després de l’oració del matí eixim cap a Montsó. Hem visitat el seu castell i la seua catedral tan carregats d’història. Després del dinar, en la dinàmica aprenem a escoltar les necessitats dels qui criden. Mirar a aquest món necessitat. Com no, per la vesprada i amb molta calor, tots hem participat d’una impressionant gimcana d’aigua.

 

Per a acabar el dia els grups han cantat cançons composades per ells i amb coreografia. Què bé ho han fet! Oració i a dormir.

 

 

 

Peralta de la Sal. Dia 5

 

Hui ens centrem en “La crida de Calassanç”. Entrem de ple en la seua resposta i la nostra. És un dia d’itinerari vocacional. La vocació és la meta de la vida i és al que tendeix qui ha estat educat i evangelitzat en l’Escola Pia.

Per cert, de nou ha tornat el calor dur de l’estiu. Menys mal que tenim espai per a protegir-nos del sol i una magnífica piscina que disfrutem cada dia. Tallers, jocs i oració. En concret hui tenim una gimcana del món escolapi per la vesprada i després de sopar el joc del cluedo. Nit de misteri...

 

 

 

Peralta de la Sal. Dia 6

 

Hui ens alcem amb ànim de realitzar una passejada a Gabasa i dinar-hi. És un recorregut d’uns 4 km. d’anada i altres tants de tornada per un paisatge meravellós. El seu barranc ple de vegetació exuberant amb un rierol i estancs naturals. Fins i tot una cascada. Ho hem portat bé, malgrat que hui és el dia que més calor fa.

 

Aquest dia està dedicat a les passes que hagué de donar Calassanç per a respondre a la seua vocació. Ell hagué de moure’s seguint la crida de Déu de la situació concreta a altres horitzons.

 

En l’església de Gabasa, Marselus ha donat testimoni. Ell és un jove indonesi que realitza l’etapa de formació vocacional. Ens ha contat com fou el seu “sí” a la crida de Déu per a ser religiós escolapi.

 

Per la vesprada, i després de refrescar-nos en la piscina, visitarem en un primer torn el museu del santuari. Després ens hem fet la foto de grup amb la samarreta del Moviment Calassanç. Per a finalitzar un dia tan mogut, soparem, vorem la pel·lícula “El xicotet Nicolàs”, oració i a descansar.

 

 

 

Peralta de la Sal. Últim dia

 

El dissabte ha estat dedicat tradicionalment a la figura de la Mare de Déu, tota l’Església la venera i la invoca. Calassanç aprengué a Peralta la devoció, els miracles de la nostra Senyora, el pelegrinatge i l’amor a Maria.

 

Descobrim eixe amor a la nostra Mare i junt a Calassanç preguem la corona de les 12 estrelles, que era l’oració que ell volia per a Maria.

 

També disfrutem dels nostres nous amics, preparem l’Eucaristia i ara gaudirem de la darrera vetlada amb actuacions.

 

Demà la tornada a casa!


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Agost 2019

LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

El temps a Gandia

Nº Visites: 4960155

L'Any amb Calassanç

"1. En cuanto al P. Provincial si se le permite mortificarse a su gusto, el afecto lo llevará a obrar como hacían los santos Padres, y a esta edad no tiene ya complexión para hacer tanto. No será poco si los novicios y los otros de casa observan bien los ayunos de las Reglas, presuponiendo que en lo restante observan las Constituciones, en lo que se debe poner todo el empeño, ya que tengo por cierto que quienes no se cuidan de la observancia de las Constituciones faltan en seguida en la observancia de los mandamientos de la ley de Dios, y se ve que muchos que en seguida caen en aversión contra alguno, y con frecuencia murmuran entre ellos, lo que es contra el mandamiento de la caridad con el prójimo, viene de no observar las Constituciones:, V.R. ponga en esto todo el empeño, y procure que sean observantes de las pequeñas cosas, que entonces serán buenos alumnos:, los novicios no tengan a mal pedir la obediencia en cosas pequeñas porque si quieren entrar en el verdadero camino del espíritu deben hacerse como niños (Al P. Busdraghi. Nápoles, 1472-1630). 2. Diga al P. Provincial que tenga mucho cuidado en conceder permiso al H. Francisco llegado de Roma hace poco para hacerlo ordenar de sacerdote, porque no está nada fundado en la santa humildad, que es necesaria para entrar en tal estado (ídem). 3. Las Congregaciones han sido fundadas para que los hermanos vivan en santa caridad y procuren la adquisición de la virtud con santa emulación, en particular la santa humildad que tanto agrada al Señor (Al Prefecto de la Congregación de la Asunción, Nápoles, 1473-1630). 4. Si quiere venir el P. Pedro tengo el propósito de nombrarlo Vicario General y retirarme a un lugar solitario para prepararme a comparecer ante el tribunal de Dios bendito (Al P. Conti, Nikolsburg, 3491-1640). 5. En cuanto al P. Santiago me ha escrito una carta un vecino con cuyas hijas habla y se hacen señas por la ventana, y que últimamente lo encontró en su casa, y escribe con mucho sentimiento y gran resolución. V.R. avísele de mi parte, aunque yo le escribo que para quitar esta ocasión se cambie de cuarto, de forma que no pueda mirar a casa donde haya mujeres, o bien V.R. ponga una celosía en todas las ventanas que puedan mirar a ventanas donde haya mujeres para que en esto todos sean iguales (Al P.V. Berro, Mesina, 3718-1641). 6. Con perseverancia se superará la maldita envidia de los relajados (Al P. Bafici, Génova, 3720-1641)."

Destacats