Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CAMÍ DE SANT JAUME EN FAMÍLIA

29 de Juliol de 2019

 

El passat divendres una molt bona representació del nostre col·legi de Gandia vam viatjar fins Sarria per a començar el Camí de Sant Jaume en família, amb altres germans de la Província Betània.

 

Es tracta de 52 pelegrins (53 amb la incorporació de Marcelino qui arriba el diumenge des de Roma) de 7 a 83 anys, convivint i enriquint-nos de la vida, la fe i el camí compartits.

 

Dissabte 27 hem completat la primera etapa d'aquesta peregrinació, amb l'arribada a Portomarín.

 

Han sigut 22km baix la pluja per provar ja des del principi la nostra il·lusió per compartir una experiència en família, en Escola Pia, en fraternitat itinerant.

 

¡Bo Camiño!

 

 

 

Segona Etapa

 

Eixim de Portomarín i 26 km després arribem a Palas de Rei.  Molt bon temps per caminar, encara que els últims quilòmetres es fan ja massa llargs per a alguns pelegrins del grup... Tot i això, hem arribat tots i hem pogut descansar durant la vesprada.

 

La missa del pelegrí, la de 19h, ens acull i la compartim amb diversos grups de diferents llocs del món. A l'alberg compartim sopar, música i pregària amb un grup de joves de Sevilla, un regal.

 

La següent parada serà Melide, una etapa més curta per recuperar forces.

 

Bo Camiño!

 

 

 

Tercera etapa

 

 

Eixim de Palas de Rei i gaudim d'una etapa de 15 km amb molt poqueta pluja, bon temps per recuperar forces i seguir el Camí. Arribem a Melide abans de la una, un respir per a alguns peus i genolls, i també per als més xicotets que ja s'ho passen molt bé caminant.

 

Per la vesprada tenim l'oportunitat de celebrar el sagrament de la Reconciliació, un regal per a les famílies presidit per Marcelino. Per acabar aquest dia ens donem el gust d'eixir a sopar, el clàssic polp de Melide.

 

Seguim creixent en el propi Camí personal de cada un i compartint-lo com a germans.

 

Bon Camí!

 

 

 

Quarta etapa

 

Eixim de Melide i gaudim d'un principi d'etapa en silenci, de desert. Un total de 15 quilòmetres amb molt bon temps (sense calor) per seguir recuperant forces i preparant les activitats de la vesprada.  Arribem a Arzúa abans de la una i ens espera un alberg en condicions immillorables.

 

A la vesprada compartim el que s'ha treballat al matí tant en grups xicotets com en família. I acabem el dia fent-nos conscients de les situacions en què necessitem ser capaços d'identificar la Presència amorosa del Pare, la seua Gràcia.

 

Arribarem a Santiago amb aquesta idea al cap, per presentar-la davant nostre Pare en el moment de fer oració davant el sepulcre de l'apòstol.

 

Bon Camí!

 

 

 

Cinquena etapa

 

Eixim de Arzúa per caminar la nostra penúltima etapa, 20 km que ens porten fins Pedrouzo. Tenim ja molt bon ritme i gaudim del dia, fins i tot amb les dificultats pròpies del Camí.

 

El dia el dediquem a fer-nos conscients de la fraternitat que formem, i a viure desitjant la pau per als germans.

 

La següent etapa ja serà l'arribada a Santiago, així que anem fent-nos conscients del que s'ha viscut durant el Camí i pensant en el que això significarà per a la tornada a la nostra vida diària.

 

Bon Camí!

 

 

 

 Sisena etapa

 

Últims 20 km, entre Pedrouzo i Santiago de Compostel·la.  El dur camí ha fet que cadascú ho visca segons les seues circumstàncies, però tots junts ho compartim i arribem en grup a la Catedral.

 

La parada anterior al Mont del Goig (amb entrevista per a la TVG inclosa) ja ens preparava per a l'emocionant entrada a la Plaça de l'Obradoiro.

 

Després dels cants, fotos, abraçades... ens anem a dinar a l'alberg i tornem al centre per a la visita a l'apòstol i la missa del pelegrí.

 

Són gestos carregats de sentiment i que acaben amb l'habitual sopar a casa Manolo. Ambient festiu, ple d'agraïment per tot el compartit.

 

Bon Camí!

 

 

 

 Últim dia

 

 

Després de l'emocionant arribada a Santiago, dormim al Seminari Menor i arriba el dia de tornar a casa. Un divendres de llarg viatge que acaba a la matinada de dissabte per a alguns. Comença així un nou Camí, amb l'empremta i l'estil pelegrí que hem viscut aquests dies.

 

En l'oració del matí repartim Compostel·les, detalls que porten un gran significat darrere. Guardarem sempre al cor aquesta experiència compartida en família.

 

Ha sigut un regal preciós que cadascú ha viscut de manera diferent segons la seua situació, però que a tots ens ha permès créixer com a persones, com a cristians i escolapis, com a germans en fraternitat.

 

Bon Camí!

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Octubre 2019

LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

El temps a Gandia

Nº Visites: 5187753

L'Any amb Calassanç

"1. Yo creo encontrarme un poco mejor, con la gracia de Dios (Al P. Castilla, Frascati, 970-1628). 2. En cuanto al P. José, español, me parece que ha ido tan adelante en la tentación de cambiar de Religión, que no le ayudarán las persuasiones ya que como poco sabio en materia de espíritu ha puesto los ojos no en sus imperfecciones como debía, sino en las de los demás:, y como no es bueno que siga así, es preciso que se decida cuanto antes o bien a quedarse de verdad o a irse también de verdad (Al P. Cherubini, Nápoles, 1237-1629). 3. He mandado al novicio por la ropa del H. Tomás llamado en el siglo Masturzo, y lo mandaré fuera a la primera ocasión, porque no trae cuenta tener en la Religión a un enfermo crónico (ídem). 4. Me desagrada que tengan en mitad del refectorio una fuente, que ha sido capricho del P. Melchor, y no tenía que haberlo permitido el P. Provincial, sobre todo teniendo que lavarse en otra parte, como lo hacen todas las Religiones, aun las más ricas y más relajadas (ídem). 5. Sobre el quitar las escuelas de una de esas casas, mi opinión es que no se haga de ninguna manera, y apruebo más bien que en vez de quitarlas por completo, se reduzcan a menos número, si fuera necesario, por falta de algún maestro. Procure animar a los de buena voluntad, pues espero en el Señor que Dios arreglará nuestras cosas, y es mejor quedar con pocos y buenos, que con muchos y no apropiados. Aquí procuraremos saber quiénes tienen Breves y poner remedio, pero guarde secreto (Al P. V. Berro, Nápoles, 4415-1646). 6. El amor propio supera al amor de Dios y se verá por experiencia que así como «a los que aman a Dios todo coopera a su bien», así a los que se aman a sí mismos ordinariamente todo colabora a su mal, dado que nuestra naturaleza está comúnmente inclinada al mal (Al P. Accardo, Palermo, 4416-1646). 7. Los adversarios de nuestro Instituto con muchas razones políticas y aparentes persuaden a nuestros Superiores que nuestro Instituto es superfluo en la iglesia de Dios. Lo cual no creyeron los Pontífices pasados, sino que lo aprobaron como útil, universal y necesario para toda la república cristiana y que Dios perdone a quienes al presente procuran extirparlo totalmente por sus intereses particulares. Muchas personas importantes han querido ayudarnos y no han encontrado buenas respuestas. Es, pues, necesario que recurramos a la ayuda de Dios bendito y a la intercesión de la Santísima Virgen, bajo cuya protección fue fundada esta obra (Al P. Grien, Nikolsburg, 4417-1646)."

Destacats