Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

CAMÍ DE SANT JAUME EN FAMÍLIA

29 de Juliol de 2019

 

El passat divendres una molt bona representació del nostre col·legi de Gandia vam viatjar fins Sarria per a començar el Camí de Sant Jaume en família, amb altres germans de la Província Betània.

 

Es tracta de 52 pelegrins (53 amb la incorporació de Marcelino qui arriba el diumenge des de Roma) de 7 a 83 anys, convivint i enriquint-nos de la vida, la fe i el camí compartits.

 

Dissabte 27 hem completat la primera etapa d'aquesta peregrinació, amb l'arribada a Portomarín.

 

Han sigut 22km baix la pluja per provar ja des del principi la nostra il·lusió per compartir una experiència en família, en Escola Pia, en fraternitat itinerant.

 

¡Bo Camiño!

 

 

 

Segona Etapa

 

Eixim de Portomarín i 26 km després arribem a Palas de Rei.  Molt bon temps per caminar, encara que els últims quilòmetres es fan ja massa llargs per a alguns pelegrins del grup... Tot i això, hem arribat tots i hem pogut descansar durant la vesprada.

 

La missa del pelegrí, la de 19h, ens acull i la compartim amb diversos grups de diferents llocs del món. A l'alberg compartim sopar, música i pregària amb un grup de joves de Sevilla, un regal.

 

La següent parada serà Melide, una etapa més curta per recuperar forces.

 

Bo Camiño!

 

 

 

Tercera etapa

 

 

Eixim de Palas de Rei i gaudim d'una etapa de 15 km amb molt poqueta pluja, bon temps per recuperar forces i seguir el Camí. Arribem a Melide abans de la una, un respir per a alguns peus i genolls, i també per als més xicotets que ja s'ho passen molt bé caminant.

 

Per la vesprada tenim l'oportunitat de celebrar el sagrament de la Reconciliació, un regal per a les famílies presidit per Marcelino. Per acabar aquest dia ens donem el gust d'eixir a sopar, el clàssic polp de Melide.

 

Seguim creixent en el propi Camí personal de cada un i compartint-lo com a germans.

 

Bon Camí!

 

 

 

Quarta etapa

 

Eixim de Melide i gaudim d'un principi d'etapa en silenci, de desert. Un total de 15 quilòmetres amb molt bon temps (sense calor) per seguir recuperant forces i preparant les activitats de la vesprada.  Arribem a Arzúa abans de la una i ens espera un alberg en condicions immillorables.

 

A la vesprada compartim el que s'ha treballat al matí tant en grups xicotets com en família. I acabem el dia fent-nos conscients de les situacions en què necessitem ser capaços d'identificar la Presència amorosa del Pare, la seua Gràcia.

 

Arribarem a Santiago amb aquesta idea al cap, per presentar-la davant nostre Pare en el moment de fer oració davant el sepulcre de l'apòstol.

 

Bon Camí!

 

 

 

Cinquena etapa

 

Eixim de Arzúa per caminar la nostra penúltima etapa, 20 km que ens porten fins Pedrouzo. Tenim ja molt bon ritme i gaudim del dia, fins i tot amb les dificultats pròpies del Camí.

 

El dia el dediquem a fer-nos conscients de la fraternitat que formem, i a viure desitjant la pau per als germans.

 

La següent etapa ja serà l'arribada a Santiago, així que anem fent-nos conscients del que s'ha viscut durant el Camí i pensant en el que això significarà per a la tornada a la nostra vida diària.

 

Bon Camí!

 

 

 

 Sisena etapa

 

Últims 20 km, entre Pedrouzo i Santiago de Compostel·la.  El dur camí ha fet que cadascú ho visca segons les seues circumstàncies, però tots junts ho compartim i arribem en grup a la Catedral.

 

La parada anterior al Mont del Goig (amb entrevista per a la TVG inclosa) ja ens preparava per a l'emocionant entrada a la Plaça de l'Obradoiro.

 

Després dels cants, fotos, abraçades... ens anem a dinar a l'alberg i tornem al centre per a la visita a l'apòstol i la missa del pelegrí.

 

Són gestos carregats de sentiment i que acaben amb l'habitual sopar a casa Manolo. Ambient festiu, ple d'agraïment per tot el compartit.

 

Bon Camí!

 

 

 

 Últim dia

 

 

Després de l'emocionant arribada a Santiago, dormim al Seminari Menor i arriba el dia de tornar a casa. Un divendres de llarg viatge que acaba a la matinada de dissabte per a alguns. Comença així un nou Camí, amb l'empremta i l'estil pelegrí que hem viscut aquests dies.

 

En l'oració del matí repartim Compostel·les, detalls que porten un gran significat darrere. Guardarem sempre al cor aquesta experiència compartida en família.

 

Ha sigut un regal preciós que cadascú ha viscut de manera diferent segons la seua situació, però que a tots ens ha permès créixer com a persones, com a cristians i escolapis, com a germans en fraternitat.

 

Bon Camí!

 


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Juny 2020

LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

El temps a Gandia

Nº Visites: 6177884

L'Any amb Calassanç

"1. La pierna se me ha inflamado bastante desde hace ocho o diez días (Al P. Bandoni, 326, Frascati, 1406-1630). 2. En cuanto a ir descalzos en la procesión, si no lo quieren hacer muestran muy poca devoción a la Virgen Santísima, y quien desea las gracias es preciso que dé señales de devoción:, procurará que vayan lo más devotamente posible sin música, ni cohetes, ni nada más, sino con gran simplicidad y devoción (Al P. Bandoni, Frascati, 1625-1631). 3. No sé en qué punto se encuentra el asunto del obispado de Padua, ni quién será nombrado:, el Señor lo dé a quien mejor contribuya al servicio de Dios bendito y mayor utilidad del prójimo. Muchas veces las pretensiones de beneficios temporales son ocasión de la pérdida de los beneficios eternos. Si esta circunstancia provocara la exclusión de nuestro Instituto, tendríamos que tener paciencia, porque para nosotros igual será el mérito de servir a Dios en éste como en otro país:, los frutos de nuestra fatiga no los obtendrá quien no quiera nuestra obra, así que el mal no será para nosotros sino para ellos (Al P. Alacchi, Venecia, 1804-1632). 4. No se extrañe V.R. de la nueva disposición que he decidido que se cumpla en todas las casas para saber cada mes quiénes y cuántas veces faltan a los actos comunes, particularmente a la oración de la mañana, pues no es una orden para esa casa solamente, sino para todas las demás igualmente. Y esto, aunque sea contra el sentir de algunos, es un bien para el provecho espiritual de todos. Y eso que creen algunos que es de poca importancia hablar unos con otros, cuando se encuentran por la casa, o dejarse y darse mutuamente libros, papel o estampas sin permiso, es signo de que han comenzado a despreciar lo pequeño, que es lo que constituye a un religioso perfecto. Y debemos pensar, como es opinión común de todos los santos, que del desprecio de lo pequeño se va al desprecio de lo grande. Dios quiera que algunos no hayan llegado ya a tanto (Al P. Romani, Florencia, 2876-1638). 5. Respecto a las escuelas, por ser nuestro principal instituto, se debe procurar hacerlas con gran diligencia en lo referente a las letras, para atraer a los alumnos a las escuelas. Pero nuestro fin principal ha de ser el enseñar el temor de Dios. A esto está obligado todo maestro so pena de que su fatiga material quede sin el premio de la vida eterna (ídem). 6. V.R. pida ahí que nuestra habitación sea adecuada, y todos los religiosos estén en un mismo dormitorio, para que sean más observantes y todos juntos vayan a los actos comunes a la vista del Superior (Al P. Tocco, Carmañola, 2875-1638)."

Destacats