Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EIXIDES CULTURALS DELS ALUMNES D'ESO i BATXILLERAT 2019-2020

30 de Desembre de 2019

                                       

 

 

1r D'ESO - MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE VALÈNCIA

 

El divendres 20 de desembre els alumnes de 1r d'ESO juntament amb quatre professors hem visitat el museu de Ciències Naturals de València. El museu està situat en els emblemàtics Jardins de Vivers, en un edifici racionalista de l'arquitecte Luis Gay.

 

Al museu hem vist la col·lecció paleontològica "Rodrigo Botet", la més important de mamífers americans del Pleistocé present a Europa. Hem fet un recorregut a través de més de 4000 milions d'anys de canvi evolutiu, del què tenim evidències gràcies als fòssils. A més a més hem participat en un taller de fòssils i ens portem a casa la rèplica que nosaltres mateixos hem fet d'un amonite.

 

Abans hem estat al parc Gulliver, jugant i gaudint de la convivència amb els companys. Després hem dinat als jardins de Vivers per a completar un gran dia d'activitats diferents a les habituals dins de l’aula.

 

 

 

2n D'ESO - POTRIES, LA RUTA DE L’AIGUA

 

 

Els alumnes de segon d’ESO han pogut hui gaudir de la història de Potries (amb una gimcana), de la visita al museu etnològic i altres indrets de la comarca amb la Ruta de l’Aigua. Un recorregut per a conèixer que un complex entramat hidràulic, encara funcionant a ple rendiment més de mig segle després, va tindre el seu bressol a Potries, un poble estratègicament ubicat vora riu i a l’inici de la planura litoral, un terme que acull una de les millors representacions de la cultura de l’aigua del País Valencià.

 

Ha estat una jornada inoblidable, perquè hem conegut de més a prop un racó de la nostra comarca amb una importància turística molt notòria i ens acomiadem fins la tornada de vacances, amb la dolçor del taller de muffins.

 

 

 

3r D'ESO - MUSEU PRÍNCEP FELIP i HEMISFÈRIC DE VALÈNCIA

 

 

El passat 20 de desembre, els alumnes de 3r ESO visitàrem el Museu Príncep Felip a València. Les exposicions interactives ens han fet adquirir un nou punt de vista de la ciència.

 

A continuació anàrem a l’Hemisfèric per veure la pel·lícula “Volcanes”. Per acabar , dinàrem al Centre Comercial El Saler.

 

Esperem que tots gaudiren d’una bona experiència amb els companys. Bon Nadal a tots i totes.

 

 

 

4t D'ESO - CASTELL DE BAYREN i MARJAL i PORT DE GANDIA

 

 

Els alumnes de 4t d’ESO han realitzat una ruta per l’Anella Verda de Gandia. En aquesta ruta han pogut visitar el Castell de Bayren, venint des de Beniopa pel camí de la Banyosa. Una vegada dalt han gaudit de les vistes de tota la línia de costa de la Safor, i han recorregut les ruïnes del Castell. Els alumnes han aprofitat per fer fotos panoràmiques i veure les diferents imatges des dels quatre punts cardinals.

 

En baixar, hem passat a la marjal de Gandia per visitar l’Alqueria del Duc i els ullals, on, després d’una breu pausa on hem gaudit de la natura, hem seguit fins al port. Allí hem pogut dinar disfrutant del sol i després tornar cap a l’escola pels camins existents enmig dels tarongers.

 

 

 

1r DE BATXILLERAT - OCEANOGRÀFIC DE VALÈNCIA

 

 

Els alumnes de 1r de Batxillerat l'últim dia de Nadal, el 20 de desembre, han tingut un dia especial, han visitat l’Oceanogràfic i han pogut compartir amb els companys un dia d’escola diferent.

 

En un primer moment van tenir una visita-taller en la qual van poder descobrir multitud de secrets del taurons. Acompanyats per un guia especialitzat que els va explicar una gran quantitat d’informació i detalls que passen desapercebuts i van poder admirar tota la bellesa d’aquests animals.

 

En un segon moment van fer una visita a tot el recinte, destacant la visita a l’Auditori on van tindre una exhibició de dofins i també va destacar l’entramat de túnels que estan envoltats de tot tipus d’espècies i que recreen els diferents oceans del nostre món.

 

A banda els alumnes van reflexionar sobre la importància de la cura del planeta. Hi hauran de fer una xicoteta reflexió sobre com aquest recinte s'allunya del concepte tradicional d'aquari.

 

Els tutors i els alumnes de 1r de Batxillerat els desitgen: Bon Nadal!

 

 

 

2n DE BATXILLERAT - PARPALLÓ BORRELL DE GANDIA

 

Els alumnes de 2n curs de batxillerat, juntament amb els tutors, hem realitzat el dia 20 de desembre una ruta pel paratge Parpalló - Borrell. Hem eixit del centre d'interpretació del paratge i hem fet la ruta passant per la cova del Parpalló, hem seguit pel Coll de la Rafela on hem gaudit d'una panoràmica espectacular, veient també les conseqüències de les darreres pluges en la costa. Hem seguit per la font del Garrofer i hem tornat al centre d'interpretació d'on havíem eixit. Per acabar el dia hem fet un dinar tots junts a Marxuquera, on hem gaudit i compartit el que portàvem. Hem passat una bona estona tots junts.


Compartir en xarxes socials:


Calendari del Mes


Juliol 2020

LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

El temps a Gandia

Nº Visites: 6292483

L'Any amb Calassanç

"1. El deseo de sacar el mayor provecho como corresponde a verdaderos religiosos, acrecentado por un verdadero celo por el progreso de los niños pobres no sólo instruyéndolos sino encaminándolos al verdadero culto de Dios, nos estimula continuamente a buscar el modo de poder incrementar tan piadoso Instituto. Para lo cual parece grave inconveniente el estar sin iglesia o bien oratorio público donde libremente, sin depender de nadie, puedan ejercitarse dichos muchachos en el servicio de Dios enseñándoles la doctrina cristiana y todo lo perteneciente al verdadero cristiano. Por ello, la piedad que ha mostrado claramente S. A. Serma. para con nosotros siervos devotísimos suyos, nos mueve a suplicarle con la mayor reverencia que sea posible, que mande una carta dirigida o al Capítulo de s. Eustaquio, Diaconía de V. A. Serma., o a otros a quienes corresponda, para que, dada la cercanía de s. Pantaleón, iglesia filial de dicho Capítulo, se nos encomiende su cuidado, y quiera en esto interponer su favor y ayuda, pues sin gran perjuicio para ellos, podrán comprender que será de público provecho (Al card. Mauricio de Saboya, Turín, 108-1622). 2. Respecto a los muchachos que andan ociosos, pongan toda diligencia para que vayan a trabajar o a la escuela o haga que el prefecto de la ciudad ponga un poco de su autoridad, pues así se decidirán a ocuparse en alguna cosa y no estarán ociosos. Respecto a Spineta y otros que quieren venir a la escuela, podrán ser recibidos, pero con la advertencia de que, si dan mal ejemplo, serán castigados y que deben preocuparse de aprender y no perder el tiempo, y si no basta la fuerza y autoridad del maestro se usará la de los superiores. Pero si vienen a las escuelas, que sea con ánimo de estudiar y sacar provecho y si no, que no vengan. Haga además que se confiesen con frecuencia y que comulguen también los grandes, pues los sacramentos suelen iluminar mucho el entendimiento y, si se frecuentan con devoción, suelen inflamar la voluntad para aborrecer el pecado y amar las obras de virtud. Insista mucho en esto, que es el todo de nuestro Instituto, y recibirá de Dios gran recompensa (Al P. Castilla, Frascati, 471-1626). 3. V. R. junto con el P. Antonio M.a insistan con mucho empeño en que se aprenda a escribir y ábaco, porque esta clase estará mucho mejor en manos de un sacerdote que de un hermano (Al P. Peri, Nápoles, 2751-1637). 4. Si V. R. me escribe sus necesidades, yo como pueda, con la oración y el consejo procuraré ayudarle:, y no piense que yo me creo fácilmente todo lo que se escribe, y le aseguro que de Vd. no tengo queja alguna:, sólo le recuerdo que atienda a la perfección y a la observancia religiosa, que es la que nos ha de salvar (Al P. V. Berro, Nápoles, 4113-1643)."

Destacats