Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

3 ANYS PROGRAMA D’ENSENYAMENT EN VALENCIÀ (PEV)

6 de Setembre de 2010

PAUTES PER A LA FAMÍLIA

Aprofitant el període estival seria molt convenient que els pares i mares ajudareu els vostres fills i filles a preparar-se per la incorporació i adaptació al nou context escolar. Aquesta preparació se centra principalment en l’adquisició i el desenvolupament d’hàbits d’higiene i autonomia personal, que són una sèrie d’accions que es treballaran tots els dies i cal automatitzar-les per no dependre de l’adult. Està ben demostrat que l’alumnat que ha aconseguit aquesta independència guanya en seguretat i confiança i s’adapta més ràpidament a l’entorn escolar.

Per aquestes raons vos donem les següents recomanacions:

•Afavorir a casa la creació d’hàbits d’autonomia personal:

1.Acostumar-los a no dur bolquers.

2.Ser capaços de demanar pipí i caca i anar a soles al servei.

3.No portar carret ni xupló.

4.Saber rentar-se les mans.

5.Menjar sols i asseguts.

6.Parlar-li de forma correcta evitant la parla infantil que frena el seu desenvolupament.

7.Arreplegar les seues coses i joguets.

•Potenciar el desig d’aprendre i associar-lo a l’escola. Insistir en la sort que tenen de ser majors i poder anar al col•legi on aprendran coses noves.

•Anar al col•legi és un premi. Mai un càstig. No devem presentar l’escola com un lloc amenaçant: “ja t’assabentaràs quan vages allí”, “ja t’espavilaran allí”. Tampoc és recomanable avançar esdeveniments avisant dels “perills” que es poden trobar en entrar a l’escola: “si algú et pega, li tornes”.

•Potenciar les relacions amb xiquets/es de la mateixa edat. Això els ajudarà a relacionar-se més fàcilment amb els nous companys/es.


Compartir en xarxes socials:
Descàrrega de documents:


Calendari del Mes


Maig 2018

LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

El temps en Gandia

Nº Visites: 3697680

L'Any amb Calassanç

"1. El Señor le conceda siempre más fervor de espíritu para mayor utilidad de las almas (Al P. Castilla, Frascati, 852-1628). 2. Podrá escribir al P. Vicente a Narni que su madre ha pasado a mejor vida, y que aplique algunas misas por su alma (Al P. Castilla, Roma, 1788-1632). 3. ...y que no mande ordenar ni al H. Jenaro ni al otro clérigo sin orden mía, porque oigo que no estudian y no son aptos para el sacerdocio (ídem)."