Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

Visita a la UPSG.

16 de Novembre de 2011

En aquesta visita ens explicaren els diversos graus que podem trobar en aquesta universitat, com ara el grau en enginyeria informàtica, química, telecomunicacions, mecànica, arquitectura, turisme, ciències ambientals, belles arts...

Una part molt interessant d’aquesta eixida fou la visita a l’Aula Natura, on se’ns va parlar sobre el cicle hidrològic, les diverses espècies animals i vegetals que hi ha, l’evolució de la marjal al llarg del temps i sobre els sistemes de reg i pesca.

A la marjal de Gandia conviuen espècies autòctones d’animals com ara el collverd o el samaruc, estant aquest últim en perill d’extinció, amb espècies exòtiques. També estan en risc les nostres tortugues que es veuen amenaçades per les tortugues de Florida, on és interessant saber que no és aconsellable tindre molt de contacte amb aquestes degut a que transmeten malalties com ara la salmonel•losi. També conviuen plantes autòctones com l’olm o la figuera amb altres importades com ara la canya.

De nou vam tornar a la UPG on, degut a la Setmana de la Ciència, es va realitzar una xarrada titulada “Oceanografia i canvi climàtic” per part del professor Víctor Espinosa. Se’ns va parlar sobre uns estudis que s’estan realitzant per a la tecnologia per als estudis marins i ens explicaren l’efecte Coriolis, la circulació i tipus de vents, els corrents, el projecte DAMOCLES...

Aquesta visita ens ha servit per a poder tindre una visió més clara sobre allò que podem estudiar a la UPG i per a conscienciar-nos sobre el canvi climàtic i la necessitat que hi ha de cuidar del nostre ecosistema.

Ester Herrero Durá


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Setembre 2018

LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El temps en Gandia

Nº Visites: 3949471

L'Any amb Calassanç

"1. No me responde dónde se encuentran los lugares comunes y dónde pueden estar sin dar mal olor a la casa, que importa mucho, tanto para la salud como para la limpieza de la misma (Al P. Ottonelli, Cárcare, 253-1624). 2. En cuanto a la tela que ha de ponerse sobre el colchón para conservarlo limpio, ha de ser muy vasta, de forma que no parezca que tienen sábanas en la cama (Al P. Costantini, Nursia, 953-1628). 3. No sé cuál es el motivo de que lleguen tan pocas limosnas a esa casa, si no es porque no se atiende al instituto con la diligencia que se debería (Al P. Castilla, Frascati, 1212-1629). 4. No dé crédito a cartas o palabras de otros sino a mis cartas como de costumbre (Al P. Sorbino, Cesena, 21181-1633). 5. Para arreglar las cosas el hombre debe disimular, más aún, tragar bocados amargos porque el bien común se debe preferir al particular (Al P. Alacchi, Palermo, 2594-1636). 6. V.R. procure ser más humano con todos, y esfuerce su naturaleza para no irritarse ni hablar tan alto que lo oigan los vecinos, que espero se habrá enmendado del año pasado. Procure tener a todos contentos si quiere que trabajen a gusto y esto exhortándolos con palabras de padre y no bramándoles (ídem). 7. V.R. procure consolar a todos en lo que humanamente pueda, buscando con todo empeño la observancia de nuestras Constituciones que será algo muy justo por ser éste el único camino para que los nuestros vayan al Paraíso (Al P. Peri, Savona, 2595-1636)."

Destacats