Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EIXIDA A BOCAIRENT 1r BATXILLERAT

23 d'Abril de 2012

El 30 de Març he anat d'excursió amb els meus companys a Bocairent, un poblet xicotet, però molt aventurer i medieval, amb els seus empinats i estrets carrerons, cadascun dels quals tenia un passat ple d'història. Primer vam recórrer tot aquest poble dividits en dos grups, amb dos simpàtics monitors, que durant el trajecte anaven contant-nos les diferents històries: unes reals i altres només rumors de cadascun dels carrers i cases.

La cosa que més em va cridar l'atenció de Bocairent fou que per un costat les cases es trobaven en un 3r pis, però a l'altre costat de la casa, era un primer pis. Això era degut als empinats carrers.

Després d'haver recorregut tot el poble, vam continuar el nostre viatge aventurer cap a les Covetes dels Moros.

És tractava d'unes coves artificials amb orificis en forma de finestra, penjats a la meitat d'un penya-segat i rocós. Aquestes van ser excavades pels antics habitants del poble, amb la finalitat d'utilitzar-los com refugi durant qualsevol invasió.

I nosaltres vam tindre la sort de poder entrar dins d'aquestes coves. I la veritat és que em va agradar molt la experiència. Perquè vam fer una mena de ''joc'' que tractava que entràvem, i nosaltres mateixos havíem de trobar l'eixida, i va ser com endinsar-nos en el passat explorant els secrets d'aquelles precioses covetes medievals.

Finalment vam anar a visitar la gran i famosa plaça de bous, que era la més antiga, perquè era l'única que quedava tal com l'havien construït, tota de pedra. Vam conèixer el seu passat i a tots els famosos toreros que van passar per ahí.

I després sense oblidar-nos del més important, vam omplir els estómacs amb un bon entrepà!

En conclusió, la veritat és que em va agradar molt l'eixida; conèixer tota la història d'aquell poblet històric.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Abril 2020

LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

El temps a Gandia

Nº Visites: 5901645

L'Any amb Calassanç

"1. El Hermano Juan Bautista podrá venir a la oración con los demás, pero su mente tiene necesidad de un poco de disciplina para conocer las tinieblas en las que se encuentra:, humíllese y pida luz al Señor para conocer las propias imperfecciones (Al P. Bandoni, Frascati, 1598-1631). 2. Cuando nuestros religiosos se encuentren en algún castillo donde se celebran oficios de muertos con mucha solemnidad de misa cantada y convites, con muchos sacerdotes y hermanos, podrán aplicar la misa por el difunto, y si les dan la caridad, tomarla, pero no acudan de ninguna manera al convite...:, observen puntualmente este mandato, que he ordenado que se haga así en otros lugares, y quedan muy edificados al ver que (los nuestros) no se encuentran en convites, aunque otros piensen de diversa manera (Al P. Reale, Nursia, 1599-1631). 3. V.R. puede garantizar de mi parte al P. Clemente (Settimi) que no he escrito nada contra él. Por su parte, no debe manifestar ninguna aversión al Superior, porque manifestándola lo hace contra Dios, que quiere que los súbditos sean sencillos con el Superior (Al P. Romani, Florencia, 3067-1639). 4. ...se trata de otro asunto más importante que es la nulidad de los votos por no haberse tenido el escrutinio, y muchos piensan, y también aconsejan, que sería mucho más conveniente que las profesiones fueran declaradas nulas para que quienes no ejercen con la diligencia que tendrían que hacerlo nuestra obra, pudieran volver al mundo:, espero que se resolverá dentro de pocos días, y es seguro que si se observan las Constituciones, no sería necesario otro decreto (Al P. Fedele, Nápoles, 3068-1639). 5. Cuide de no rehusar nunca la obediencia que es el fundamento de la perfección religiosa, y yo no sabiendo con seguridad la resolución de los Superiores Mayores sobre su persona, le exhorto con todo afecto a dejarse guiar por la santa obediencia (Al P.V. Berro, Nápoles, 4173-1644)."

Destacats