Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EIXIDA A BOCAIRENT 1r BATXILLERAT

23 d'Abril de 2012

El 30 de Març he anat d'excursió amb els meus companys a Bocairent, un poblet xicotet, però molt aventurer i medieval, amb els seus empinats i estrets carrerons, cadascun dels quals tenia un passat ple d'història. Primer vam recórrer tot aquest poble dividits en dos grups, amb dos simpàtics monitors, que durant el trajecte anaven contant-nos les diferents històries: unes reals i altres només rumors de cadascun dels carrers i cases.

La cosa que més em va cridar l'atenció de Bocairent fou que per un costat les cases es trobaven en un 3r pis, però a l'altre costat de la casa, era un primer pis. Això era degut als empinats carrers.

Després d'haver recorregut tot el poble, vam continuar el nostre viatge aventurer cap a les Covetes dels Moros.

És tractava d'unes coves artificials amb orificis en forma de finestra, penjats a la meitat d'un penya-segat i rocós. Aquestes van ser excavades pels antics habitants del poble, amb la finalitat d'utilitzar-los com refugi durant qualsevol invasió.

I nosaltres vam tindre la sort de poder entrar dins d'aquestes coves. I la veritat és que em va agradar molt la experiència. Perquè vam fer una mena de ''joc'' que tractava que entràvem, i nosaltres mateixos havíem de trobar l'eixida, i va ser com endinsar-nos en el passat explorant els secrets d'aquelles precioses covetes medievals.

Finalment vam anar a visitar la gran i famosa plaça de bous, que era la més antiga, perquè era l'única que quedava tal com l'havien construït, tota de pedra. Vam conèixer el seu passat i a tots els famosos toreros que van passar per ahí.

I després sense oblidar-nos del més important, vam omplir els estómacs amb un bon entrepà!

En conclusió, la veritat és que em va agradar molt l'eixida; conèixer tota la història d'aquell poblet històric.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Febrer 2019

LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

El temps a Gandia

Nº Visites: 4334015

L'Any amb Calassanç

"1. V.R. tenga mucho cuidado y procure que el P. Mateo atienda a que el Hno. no sea superado por la tentación, porque si volviese al mundo, Dios sabe cómo acabaría, gozando de libertad y con tales compañeros (Al P. Castilla, Frascati, 786-1628). 2. La salud se debe cuidar, sin exponerla a peligros, sobre todo encontrándose débil (Al P. Graziani, Nápoles, 2197-1634). 3. V.R. consiga que el Superior y algún otro que tenga celo de la Religión, se sepan al dedillo, como se dice, algunos capítulos de las Constituciones que los súbditos suelen trangredir con más frecuencia:, y cuando ven que alguno no los observa, sea enmendado en seguida: cuando llegan de fuera el Superior interrogue al menos una vez al día a uno de los compañeros que ha estado fuera, para que le indique dónde han estado y qué han hecho, y esto lo puede mandar en virtud de santa obediencia:, téngase también cuidado del silencio y de cosas semejantes. Además obligue a todos a que estudien las Constituciones, al menos los capítulos que se refieren a los súbditos y decídanse a observarlos todos literalmente, que no se les pide sino una cosa muy justa y aprobada por el Espíritu Santo por medio de su Vicario (Idem). 4. Los sensuales pierden el don de la oración por la cual se comunica el Hijo de Dios y sus méritos a los sobrios (Idem). 5. Los temerosos de Dios siguen las rúbricas del misal (A Nápoles 2198-1634). 6. Por la gracia del Señor V.R. no se ha dejado vencer por las pasiones, por lo tanto debe poner todo su empeño en ayudar a los que se dejan vencer por ellas, pues así hará una obra muy agradable a Dios. Exhorte a todos a preocuparse de la salvación de la propia alma, no teniendo aversión uno contra otro, que es una gran peste de las Religiones, y no tiene poca gracia de Dios quien se sabe librar de esto (Al P. Mussesti, Ancona. 2683-1637). 7. Le exhorto a que cuando le ocurra algo, no demuestre nunca pasión, sino sólo celo, con palabras que no manifiesten acaloramiento, porque donde se descubre la pasión, no se da el crédito que se debería. Mantenga correspondencia más bien con los Superiores que con otros que se muestran amigos, pero que no lo son de verdad (Al P.V. Berro, Mesina, 3279-1640)."

Destacats