Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

EIXIDA A BOCAIRENT 1r BATXILLERAT

23 d'Abril de 2012

El 30 de Març he anat d'excursió amb els meus companys a Bocairent, un poblet xicotet, però molt aventurer i medieval, amb els seus empinats i estrets carrerons, cadascun dels quals tenia un passat ple d'història. Primer vam recórrer tot aquest poble dividits en dos grups, amb dos simpàtics monitors, que durant el trajecte anaven contant-nos les diferents històries: unes reals i altres només rumors de cadascun dels carrers i cases.

La cosa que més em va cridar l'atenció de Bocairent fou que per un costat les cases es trobaven en un 3r pis, però a l'altre costat de la casa, era un primer pis. Això era degut als empinats carrers.

Després d'haver recorregut tot el poble, vam continuar el nostre viatge aventurer cap a les Covetes dels Moros.

És tractava d'unes coves artificials amb orificis en forma de finestra, penjats a la meitat d'un penya-segat i rocós. Aquestes van ser excavades pels antics habitants del poble, amb la finalitat d'utilitzar-los com refugi durant qualsevol invasió.

I nosaltres vam tindre la sort de poder entrar dins d'aquestes coves. I la veritat és que em va agradar molt la experiència. Perquè vam fer una mena de ''joc'' que tractava que entràvem, i nosaltres mateixos havíem de trobar l'eixida, i va ser com endinsar-nos en el passat explorant els secrets d'aquelles precioses covetes medievals.

Finalment vam anar a visitar la gran i famosa plaça de bous, que era la més antiga, perquè era l'única que quedava tal com l'havien construït, tota de pedra. Vam conèixer el seu passat i a tots els famosos toreros que van passar per ahí.

I després sense oblidar-nos del més important, vam omplir els estómacs amb un bon entrepà!

En conclusió, la veritat és que em va agradar molt l'eixida; conèixer tota la història d'aquell poblet històric.


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Setembre 2018

LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El temps en Gandia

Nº Visites: 3949366

L'Any amb Calassanç

"1. No me responde dónde se encuentran los lugares comunes y dónde pueden estar sin dar mal olor a la casa, que importa mucho, tanto para la salud como para la limpieza de la misma (Al P. Ottonelli, Cárcare, 253-1624). 2. En cuanto a la tela que ha de ponerse sobre el colchón para conservarlo limpio, ha de ser muy vasta, de forma que no parezca que tienen sábanas en la cama (Al P. Costantini, Nursia, 953-1628). 3. No sé cuál es el motivo de que lleguen tan pocas limosnas a esa casa, si no es porque no se atiende al instituto con la diligencia que se debería (Al P. Castilla, Frascati, 1212-1629). 4. No dé crédito a cartas o palabras de otros sino a mis cartas como de costumbre (Al P. Sorbino, Cesena, 21181-1633). 5. Para arreglar las cosas el hombre debe disimular, más aún, tragar bocados amargos porque el bien común se debe preferir al particular (Al P. Alacchi, Palermo, 2594-1636). 6. V.R. procure ser más humano con todos, y esfuerce su naturaleza para no irritarse ni hablar tan alto que lo oigan los vecinos, que espero se habrá enmendado del año pasado. Procure tener a todos contentos si quiere que trabajen a gusto y esto exhortándolos con palabras de padre y no bramándoles (ídem). 7. V.R. procure consolar a todos en lo que humanamente pueda, buscando con todo empeño la observancia de nuestras Constituciones que será algo muy justo por ser éste el único camino para que los nuestros vayan al Paraíso (Al P. Peri, Savona, 2595-1636)."

Destacats