Buscador web


Paraula:


DestacatsNotícies

ROSTRO UN CAMÍ COMPARTIT: RELIGIOSOS I LAICS

2 de Maig de 2012

Tal i com hi estava previst, el dissabte passat, 28 d’abril, vam poder gaudir de l’ultima sessió del Programa Rostro, amb el tema “UN CAMÍ COMPARTIT: RELIGIOSOS I LAICS”.

El Projecte Rostro, com a programa de Formació en Identitat Escolàpia, va estar presidit pel P. General, Pedro Aguado, qui ens va commoure amb les seues grates paraules, i ens va animar en la Formació Permanent i en el Projecte Compartit, dirigit a religiosos i laics, els quals som tots cridats a encarnar la vida escolàpia i créixer lliurement des de la nostra opció de vida en la Missió Escolàpia, amb unes actituds vocacionals en les que assumim la co-responsabilitat i el do carismàtic de Sant Josep de Calassanç.

Tots junts, religiosos i laics, acompanyats en aquest procés de vida, exigits pel compromís i creixement personal en la Identitat i el Carisma, ens necessitem mútuament, i estem cridats a continuar potenciant les dimensions centrals de la nostra identificació particular, amb gran esperit i vocació cristiana, amb la capacitat de crear vida i de revifar el Carisma del nostre fundador.

La segona part de la sessió fou protagonitzada per la Sra. Rosa Alaman, mare d’uns alumnes de València, que ens va traslladar, des de la seua pròpia experiència i les seues coordenades personals i vitals el sentit de viure, amb fe i amor, la fraternitat en tots els àmbits de la vida: família, escola, treball, societat, política, que a tots ens implica i ens complica en la seua totalitat, sempre al servei de cuidar i d’acompanyar els nostres xiquets i de compartir amb il•lusió el millor regal de formar part d’una Comunitat Escolàpia.

Per acabar, el P. Provincial ens va complaure finalitzant la sessió amb les seues simpàtiques paraules.

Ens queda el repte de continuar en aquest Projecte iniciat i que tan profitós ens ha resultat a tots!


Compartir en xarxes socials:
Galeria d'imatges associada:


Calendari del Mes


Setembre 2018

LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El temps en Gandia

Nº Visites: 3949564

L'Any amb Calassanç

"1. No me responde dónde se encuentran los lugares comunes y dónde pueden estar sin dar mal olor a la casa, que importa mucho, tanto para la salud como para la limpieza de la misma (Al P. Ottonelli, Cárcare, 253-1624). 2. En cuanto a la tela que ha de ponerse sobre el colchón para conservarlo limpio, ha de ser muy vasta, de forma que no parezca que tienen sábanas en la cama (Al P. Costantini, Nursia, 953-1628). 3. No sé cuál es el motivo de que lleguen tan pocas limosnas a esa casa, si no es porque no se atiende al instituto con la diligencia que se debería (Al P. Castilla, Frascati, 1212-1629). 4. No dé crédito a cartas o palabras de otros sino a mis cartas como de costumbre (Al P. Sorbino, Cesena, 21181-1633). 5. Para arreglar las cosas el hombre debe disimular, más aún, tragar bocados amargos porque el bien común se debe preferir al particular (Al P. Alacchi, Palermo, 2594-1636). 6. V.R. procure ser más humano con todos, y esfuerce su naturaleza para no irritarse ni hablar tan alto que lo oigan los vecinos, que espero se habrá enmendado del año pasado. Procure tener a todos contentos si quiere que trabajen a gusto y esto exhortándolos con palabras de padre y no bramándoles (ídem). 7. V.R. procure consolar a todos en lo que humanamente pueda, buscando con todo empeño la observancia de nuestras Constituciones que será algo muy justo por ser éste el único camino para que los nuestros vayan al Paraíso (Al P. Peri, Savona, 2595-1636)."

Destacats